Saturday, December 2, 2023
HemBasketballMagic Johnson, som äger en sällsynt lyxbil med endast 237 sålda enheter,...

Magic Johnson, som äger en sällsynt lyxbil med endast 237 sålda enheter, imponerade på Michael Jordans hatade rival med sin “guld”-tur

Magic Johnson spelade bara 13 säsonger i NBA och tjänade 40 miljoner dollar under hela sin karriär. Hans nettovärde ligger dock på enorma 600 miljoner dollar idag. Johnson kanske glada över sina smarta investeringar i fastigheter. Efter att ha samlat på sig en så stor summa pengar, använder han den genom att ägna sig åt exklusiva lyxbilar.

Johnson har en stor samling av avancerade fordon men några av dem sticker ut från andra. En av bilarna från kollektionen är en Rolls Royce Phantom Drophead Coupe som bara har 237 sålda enheter runt om i världen.

Färg Isiah Thomas imponerade

En annan kronjuvel är en Bentley Continental på 200 000 dollar med lättmetallfälgar och en kraftfull V8-motor. Ingen av dessa två bilar lyckades dock göra intryck på Michael Jordans största rival, Isiah Thomas.

Efter att ha skrivit på sitt första kontrakt med Lakers köpte Johnson en snygg Mercedes Benz SL 500 från 1979. Han tröttnade snart på bilen och sålde den efter att ha ägt den i ett år. Benz SL 500 var Isiah Thomas val.

Thomas sa: “Varje sommar kom Magic tillbaka till Lansing för att vara runt sin familj, sina vänner. Och det var som, man, du vet, det är magi, du vet. Och jag kommer aldrig att glömma att Earvin hade denna Gold Benz. Däck, Armor All.”

“De smutsiga blå fönstren. Och jag var som wow. Jag såg på Magic Johnson som någon som gjorde det, tillade Thomas. Johnson’s Gold Benz lades senare ut till försäljning av en samlare för $24 000.

Johnson köpte inte bara dyra bilar till sig själv. Han köpte också en $147 500 Mercedes Benz G63 till sin son EJ Johnson.

Johnson och Jordan var ganska nära under sin tid i NBA. Något som fortsatte även efter att Magic fick gå i förtidspension. Johnson utvecklade under åren också ett förhållande med MJ:s rival Isiah Thomas. Johnson fortsätter också att donera stora summor pengar till olika organisationer över hela landet. Han har också en egen stiftelse som heter “Magic Johnson Foundation”. Organisationen syftar till att tillgodose de utbildnings-, hälso- och sociala behoven hos stadssamhällen i hela landet.

RELATED ARTICLES

Mest populär