Wednesday, December 6, 2023
HemNBALuka Doncic försökte ge krigare en smak av sin egen medicin med...

Luka Doncic försökte ge krigare en smak av sin egen medicin med en Stephen Curry Shimmy, men slutade i katastrof

Luka Doncic är utan tvekan en av de bästa unga talangerna i NBA idag. Särskilt den här säsongen har Dallas Mavericks-stjärnan kommit ut med alla kanoner. Den slovenska superstjärnan, som för närvarande är en av toppfavoriterna för MVP, leder ligan när det gäller poäng. Hans konkurrenskraft gör honom till en av de mest dödliga spelarna på banan. Dessutom är Doncic inte rädd för att gå frontal mot de bästa superstjärnorna i ligan. Men när han mötte Stephen Curry förra säsongen kostade ett litet misstag Dallas hela säsongen.

Doncics slutspel förra säsongen var ikonisk av flera anledningar. H var den ensamma stjärnan på Mavericks, en franchise som ingen såg gå långt in i eftersäsongen. 23-åringen visade dock upp sin magi. Hans mest populära uppvisning kom mot Phoenix Suns. Noterbart är att Luka Magic förödmjukade de toppseedade Suns i vad som var en smäll mot jättarna. Vinsten var ett uttalande om att Mavericks inte kommer att backa från något lag.

Hans nästa utmaning var Golden State Warriors. Den tidigare dynasten korsade Doncics väg i Western Conference Finals. Fansen var garanterade en show. Två av de mest elitmässiga poängvakterna, Stephen Curry och Luka Doncic, skulle slåss i en duell. I sitt första konferensfinaluppträdande någonsin bestämde sig 23-åringen för att håna alla tiders trepoängare genom att fira sitt ikoniska shimmy-firande. Det ledde dock till katastrof eftersom Dallas Mavericks snart skulle förlora serien med 4-1.

Luka Doncics enda misstag gjorde att Stephen Curry blev skinka

Warriors var tillbaka på den stora scenen efter två års uppehåll. Curry och hans trupper hade chansen att ta sig till NBA-finalen men ändå vinna. Likaså hade de framgångsrikt försvarat hemmaplan med en ledning i serien med 2-0. Men det viktigaste är vinsterna på vägen. The Bay tog de rätta stegen i att ta ledningen i första halvlek. Men mot slutet möttes de två poängvakterna.

DYK DYPARE

Ett sista bollinnehav och Doncic fick bollen i händerna efter en Currymiss. Den 23-åriga superstjärnan dribblade rakt ner på banan och slog ett steg tillbaka direkt i Baby Face Assassin’s grill. Dessutom följde han upp det med en shimmy, den fyrfaldiga mästarens patenterade firande. Det väckte liv i Dallas-publiken. Men tystnad följde snart.

Doncic hade ännu en monstermatch i slutspelet och gjorde 40 poäng. Emellertid blev shimmy Mavericks undergång. Golden State Warriors tog ett steg närmare att ta sig till final. När han tog serien till randen av ett svep, var Curry medvetslös efter Doncic-skivan. Han ledde vägen för de regerande mästarna med 31 poäng och 11 assist. Dessutom var Luka Magic på fel sida av ett höjdpunktsspel med Andrew Wiggins som smällde bollen rakt ovanpå honom.

Följande match skulle gå i Dallas namn. Det var dock alldeles för sent. Warriors hade skickat ett meddelande högt och tydligt, de var villiga att göra vad som helst för att vara tillbaka till finalen. Stephen Curry utsågs till den första någonsin Magic Johnson Western Conference Finals MVP med i snitt 23,8 poäng, 6,6 returer och 7,4 assist. Under de följande veckorna skulle han fortsätta att ta sin första MVP-utmärkelse i finalen när Warriors vann sitt fjärde mästerskap på åtta år.

Nu kommer fansen att vittna om point guard-striden igen när Mavericks förbereder sig för hämnd mot Warriors. Tror du att Luka Doncic kommer att klara sig bäst den här gången? Låt oss veta dina åsikter i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär