Tuesday, February 27, 2024
HemMLBLos Angeles Dodgers är skyldiga nästan 1 miljard dollar i kommande uppskovsbetalningar...

Los Angeles Dodgers är skyldiga nästan 1 miljard dollar i kommande uppskovsbetalningar fram till 2040, kritiserat av MLB-fans

Glöm publikens dån och fladdermusen – den senaste striden som håller på att brygga i MLB handlar om pengar, särskilt Los Angeles Dodgers’ iögonfallande miljarder i uppskjutna betalningar. Denna finansiella manöver har antänt en eldstorm av debatt och lämnat fansen splittrade.

Amerikas favoritvideo idag

Vissa ser det som hänsynslöst spenderande, en tickande bomb för franchisens framtid. Andra hyllar det som en smart strategi, ett sätt att låsa in superstjärnatalanger samtidigt som man håller böckerna i balans. Är detta en chansning avsedd att implodera eller ett mästerverk av finansiell trolldom?

Är Los Angeles Dodgers baseball största spenderare eller listiga investerare?

Los Angeles Dodgers, som redan har en rejäl lönesumma, har blivit föremål för granskning för sina uppskjutna betalningar, som nu uppgår till svindlande 865,5 miljoner dollar fram till 2040. Denna fantastiska siffra har väckt både kritik och beundran. Kärnan i kontroversen ligger i deras aggressiva användning av uppskov, särskilt i deras senaste ström av högprofilerade kontrakt.

Som porträtterats i det senaste Fox News-inlägget på deras Twitter (nu X) handtag, stjärnspelare som Mookie Betts ($365 miljoner/12 år), Freddie Freeman ($162 miljoner/6 år) och Shohei Ohtani ($700 miljoner/10 år) har alla inked affärer som innehåller uppskjutna delar på $120 miljoner, $57 miljoner respektive $680 miljoner.

Deras senaste tillskott, Teoscar Hernandez, kom för ett pris på 23,5 miljoner dollar för ett år, med 8,5 miljoner dollar av det uppskjutet. Denna praxis gör det möjligt för teamet att sprida ut den ekonomiska bördan av dessa enorma kontrakt, hålla sin nuvarande lönelista hanterbar samtidigt som de låser in elittalanger som Ohtani under lång tid. Många hävdar att denna strategi prioriterar kortsiktig konkurrenskraft framför långsiktig finansiell stabilitet.

De påpekar den inneboende risken med att förlita sig på framtida intäkter för att betala för dagens kontrakt, särskilt i en sport som är så oförutsägbar som baseboll. Dessutom väcker de oro över den potentiella bördan som läggs på framtida ägargrupper, som kan ärva förödande skuldförpliktelser.

Förespråkare av Dodgers tillvägagångssätt menar dock att uppskjutna betalningar helt enkelt är ett smart sätt att navigera i de ständigt eskalerande kostnaderna för talang. Genom att sprida ut betalningarna kan teamet bibehålla sin löneflexibilitet och förbli konkurrenskraftiga utan att knäcka banken. Fans lyfter också fram de potentiella fördelarna med att ha långsiktiga ekonomiska åtaganden gentemot stjärnspelare, såsom ökad lojalitet i sin fanbas och fler sponsringsmöjligheter. Hur känner nu “fansen” i fråga om detta betungande, miljardliknande stöd?

Fans som gick gaga över Dodgers uppskov var en mycket väntad avblåsning

Vissa fans fnissar att även om laget skjuter upp miljoner, verkar de också skjuta upp vinster under eftersäsongen.

Vissa Los Angeles Dodgers inbitna hånar, kallar det “ren enfald” och muttrar att kommissionär Rob Manfred bara satte grönt på affären för att han har fastnat för de där söta internationella dollarn.

Vissa tror att med denna miljarddollar uppskovsdans ser MLB:s paritetsvals mer ut som en tremannatango för bara Los Angeles, New York och Chicago.

Medan en del andra inbitna i näsblod oroar sig för om hurrarop för en World Series-lopp kommer att få dem att jubla från kartonger under motorvägen 2035.

Andra fans, alltid schackmaestroerna, skrattar och kallar det en “uppskjuten schackmatt” på lyxskattegränsen, och sprider smärtan som smör över en decenniumslång croissant.

Baseballs hotande kris: Är Los Angeles Dodgers’ kreativa uppskjutningar problematiska tecken för MLB?

I slutändan visar sig Los Angeles Dodgers strategi för uppskjutna betalningar vara en komplex fråga utan några enkla svar. Även om det tillåter laget att attrahera och behålla topptalanger, väcker det också oro för deras långsiktiga ekonomiska hälsa. Bara tiden kommer att utvisa om deras spel kommer att ge mästerskapsglädje.

RELATED ARTICLES

Mest populär