Wednesday, December 6, 2023
HemNASCAR"Lord Have Mercy" - NASCAR-legender skakas med kvaliteten på racing i Phoenix

“Lord Have Mercy” – NASCAR-legender skakas med kvaliteten på racing i Phoenix

I en nagelbitande uppgörelse på Phoenix Raceway, levererade NASCAR Cup Series-mästerskapsloppet för 2023 ett spännande skådespel som lämnade legender och fans i vördnad. Den här striden med hög insats innehöll en oväntad segrare, en intensiv mästerskapsmatch och ett legendariskt lopp som fångade essensen av NASCAR.

Racervärlden överraskades när Ross Chastain blev vinnare av mästerskapsloppet i NASCAR Cup Series i Phoenix. Chastain, som körde #1 Trackhouse Racing Chevrolet, säkrade sin andra seger för säsongen 2023, trots att han inte var en utmanare till mästerskapet. Chastains dominans var uppenbar när han ledde imponerande 157 varv under loppet. Bilens nummer 1 prestanda satte scenen för en minnesvärd dag av racing i öknen.

Cupsäsongens final gjorde NASCAR-legenderna Richard Petty och Dale Inman imponerade

Medan Ross Chastains seger var en fängslande historia i sig, var det den intensiva kampen om mästerskapstiteln som stal showen. Ryan Blaney blev den ultimata mästaren och säkrade sitt första NASCAR Cup Series-mästerskap någonsin. Vändpunkten i loppet inträffade bara 20 varv från mållinjen. Det var när Team Penske-stjärnan utförde en strategisk passning, vilket förde honom till andra plats. Detta djärva drag fick honom att säkra sin mästerskapstitel och cementera sitt namn bland NASCARs elit.

Loppet var inget mindre än en berg-och-dalbana fylld av action, depåstrategi och hård konkurrens. Legenderna Richard Petty och Dale Inman kunde inte låta bli att förundras över kvaliteten på racingen de bevittnade. När han talade en dag efter loppet kommenterade Richard Petty: “Jag trodde att det var ett av de mer underhållande loppen som vi har haft på sistone. Inte bara för att det var med i mästerskapet. Men de där killarna tävlade mot varandra, även tillbaka i flocken. Så för mig var det ett ganska intressant lopp från början.”

Dale Inman tillade: “Ja, det var också annorlunda. Men du pratar om att tävla tillbaka i flocken, men det tävlas för mycket om ledningen Richard.” På tal om striderna som pågår över hela fältet, tillade Petty, “Ja, det var den intressanta delen av det som jag sa. Under hela loppet var det ett par ögonblick. Men de följde det tillräckligt mycket för att, de som höll jämna steg med #1-bilen eller de som höll på med #12-bilen. Naturligtvis hade #20-bilen problem rätt tidigt. Och så var konkurrensen dem emellan hård. Men det var folk som tävlade med dem för sina positioner.”

Dale Inman avslutade med att säga: “Ja, jag vet det. Men bil nummer 1 lättade han bara på när han kom fram. Och han bara stannade där, och han hade farten över några bilar efter depåstopp också. Även i kvalet fortsatte de att skryta om den första depån du vet. Och naturligtvis fick #24 det och det hjälpte honom mycket på scenerna. Han slutade 4:a. Men jag känner inte till dem

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Richard Petty (@therichardpetty)

Medan rampljuset var på mästerskapsloppet såg den avgående veteranen Kevin Harvick till att han inte lämnade utan att göra en markering på en av sina favoritbanor.

Kevin Harvick hänger hjälmen med stil efter sitt senaste lopp i Phoenix

Kevin Harvick, känd för sina anmärkningsvärda prestationer och konkurrenskraft, avslutade sin NASCAR-resa vid säsongsfinalen 2023. Harvicks resa till sitt sista lopp visade lovande när han kom fram som den snabbaste i den första kvalomgången och säkrade den tredje platsen på startfältet. Under hela tävlingen på 312 varv engagerade han sig i intensiva strider med de fyra förarna som tävlade om serietiteln.

På varv 93 gick Harvicks #4 Ford om mästerskapsutmanaren William Byron, vilket väckte spänning bland fansen på läktarna. Men hans ledning var kortlivad som en varning för Christopher Bells vrak skickade alla racers till pit road för däck och bränsle. Även om Harvick kort ledde i fyra varv efter omstarten, kunde han inte utmana om toppositionen igen. Han slutade till slut på sjunde plats och utökade sin imponerande serie av topp-10 i rad till 21 lopp.

När han reflekterade över sin sista start uttryckte Harvick blandade känslor och sa: “Det är en slags lättnad … Det har varit en fantastisk åktur, och jag kan inte klaga.” Kevin Harvicks NASCAR-resa började 2001 när han tog över Dale Earnhardts omprofilerade team på Richard Childress Racing efter Dale Sr:s tragiska bortgång. Bara en vecka senare hade Harvick tagit sin första serievinst efter en dramatisk fotofinish med Jeff Gordon i Atlanta, vilket befäste sin plats i NASCAR-lore.

I motsats till många av dagens unga cupstjärnor verkade Harvick briljera i de senare stadierna av sin karriär. Han knep sin första cuptitel 2014 vid 38 års ålder och har säkrat 32 av sina 60 cupvinster sedan dess. Bland hans anmärkningsvärda prestationer är segrar i prestigefyllda “kronjuvellopp” som Daytona 500, Coca-Cola 600, Brickyard 400 och Southern 500, en bedrift som tidigare åstadkommits av Dale Sr, Gordon och Jimmie Johnson.

Medan hans sista säsong saknade en vinst, förblev Harvick konkurrenskraftig. Han var den enda Stewart-Haas Racing-föraren som gick vidare till slutspelet och kämpade ofta för segrar i loppet. Hans sista säsong handlade inte om vinster och förluster utan om att visa upp sitt lags konkurrenskraft.

NASCAR Cup Series mästerskapsloppet 2023 på Phoenix Raceway gav fansen en dag av oförglömlig racingaction. Ross Chastains oväntade seger, Ryan Blaneys mästerskapsvinst och Kevin Harvicks farväl markerade detta lopp som ett betydelsefullt ögonblick i NASCARs historia. När vi ser fram emot nästa säsong fortsätter spänningen och förväntan på fler spännande NASCAR-ögonblick att byggas upp.

Titta: Stewart-Haas Racing skickar sista hejdåmeddelande till Kevin Harvick

RELATED ARTICLES

Mest populär