Friday, February 3, 2023
HemGolfLIV Golfs superhemliga plan skamlade nästan Michael Jordans förhållande till Tiger Woods...

LIV Golfs superhemliga plan skamlade nästan Michael Jordans förhållande till Tiger Woods och hans PGA-tourkompisar

LIV golf är återigen samtalsämnet, men den här gången hade du inte förväntat dig anledningen. Några få stora namn, inklusive Michael Jordan, har nyligen associerats med den Saudi-stödda kretsen. Men tack och lov gick deras stora översiktsplan i sjön eftersom det skulle ha orsakat stort kaos.

Vi vet att LIV har fångat all uppmärksamhet sedan det trädde i kraft. Det var meningen att många framstående namn skulle gå samman för att genomföra Greg Normans turné. De har ansträngt sig hårt för att öka nivån på golf inom hamnbranschen. LIV tror att de kommer att föra en transformation till golfen. Och därför kom de med en översiktsplan.

Vad var huvudplanen för Michael Jordan?

Enligt New York Times-rapporter planerade den Saudi-stödda kretsen att sammanföra stjärnnamn och skapa en styrelse för deras verksamhet. Bland de stora namnen fanns NBA-legendaren Michael Jordan. Listan angav också namnet på den tidigare utrikesministern Condoleezza Rice. Men från affärsvärlden ville de lägga till Ginni Rometty, Randall Stephenson och Mark Parker. Vilka är dom? Man kan undra. Rometty var tidigare VD på IBM, medan Stephenson och Parker är tidigare AT&T-ordförande respektive Nikes verkställande ordförande.

DYK DYPARE

Men tack och lov gick det inte igenom, annars hade det påverkat ett förhållande drastiskt. Tiger Woods och Jordan har varit goda vänner under väldigt lång tid. Och när LIV kom in i bilden var den tidigare nummer ett-golfaren mot den saudiska banan. När LIV-golfen tog alla proffsspelare från PGA, närmade sig den amerikanska touren en nedgång. Woods har dock varit lojal mot turnén och har alltid tagit ställning för densamma.

Om planen hade kommit i rörelse skulle det ha hämmat vänskapen mellan Woods och Jordan. Woods har dock haft sin del av att inte acceptera turnén. Proffsgolfaren talade om ledarskapet för LIV golf och ropade ut VD:n offentligt. Han bad Greg Norman att förlora sitt jobb. Medan detta fortfarande var i luften tillkännagav LIV sitt schema för 2023 delvis. Nästa säsong kommer 12 lag och 48 individer att tävla om den totala prissumman på $405 miljoner.

Vad är dina tankar om detta? Var det en bra idé från början? Hur skulle saker och ting ha förändrats om de kunde göra laget? Dela gärna dina åsikter med oss.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär