Wednesday, February 28, 2024
HemGolfLIV Golf News: Jay Monahans bästa alfa-ögonblick som leder upp till PGA...

LIV Golf News: Jay Monahans bästa alfa-ögonblick som leder upp till PGA Tour, PIF Merger

Golfgemenskapen för män går in i en ny fas. PGA Tour och LIV Golf går mot en fusion på 3 miljarder dollar. Men efter att sammanslagningen tillkännagavs blev Jay Monahan ett mål för kritik. Många PGA Tour-proffs uttryckte bestämt sin ståndpunkt om sammanslagningen och var missnöjda med hur saker och ting blev. Mitt i kaoset tog Monahan en paus från sina PGA Tour-kommissionärsansvar, med hänvisning till hälsoskäl. Men när han kom tillbaka verkade han mer bestämd i sitt val att skaka hand med sina tidigare rivaler.

Amerikas favoritvideo idag

Trots dessa svårigheter har Monahan upprepade gånger bevisat att han förtjänar att vara den som leder sammanslagningen. Längs vägen, ända sedan LIVs start, har han haft några ögonblick där han bevisat att han verkligen är en chef!

1. Jay Monahan nekade PGA-spelares tillåtelse att spela i ett LIV Golf-evenemang

Den 10 maj 2022 sökte många PGA-spelare tillstånd att spela i LIV Golf Invitational-evenemanget nära London. PGA-styrelsen nekade dock spelarna baserat på en övertygelse om att evenemanget i London var en del av en rivaliserande serie. Trots det nekade tillståndet tävlade några spelare i evenemanget, och Monahans nästa ursäktande drag bevisade att han menade allvar med sina instruktioner.

2. Spelare som valde att spela i LIV-serien stängdes av

Efter att ha nekat proffsen tillstånd att spela i London stängde PGA-kommissionären av spelarna som valde att spela i LIV Golf Series. PGA Tour skickade ut ett memo där det stod: “Samtidigt som du får detta memo meddelas spelarna att de är avstängda eller på annat sätt inte längre är berättigade att delta i PGA Tour-turneringar, inklusive Presidents Cup.”

3. Jay Monahan avfärdar tanken på att PGA Tour och LIV Golf ska existera tillsammans

I september 2022 var spänningen mellan PGA Tour och LIV Golf som högst. På frågan om vad han tyckte om att de två samexisterade var Monahan snabb med att skjuta ner hela idén.

LIV Golfuppdatering: Tiger Woods kommer att spela en stor roll i PGA Tour PIF-fusion?

”Jag tycker att det är opraktiskt när man ser på det faktum att vissa spelare har stämt PGA-touren; deras arbetsgivare har stämt PGA Tour, säger Monahan. “Det ligger inte i korten. Det har inte funnits på korten, och det finns inte på korten. Jag tycker att vi har varit ganska konsekventa på den fronten.” PGAT-kommissionären drog sig inte för att uttrycka sin djärva åsikt och bevisade ännu en gång att han vet vad han vill och är tydlig i sina tankar.

4. PGA Tour godkände radikala schemaändringar och mer

Den 1 mars 2023 gjorde PGA Tour-styrelsen om schemat för 2024. Fälten reducerades till 70 och 78 spelare i utsedda evenemang. Inte bara detta utan 36-hålssnittet togs bort helt från vissa evenemang. Införandet av signaturevenemang med kraftigare plånböcker för att hålla den Saudi-finansierade ligan på tårna bevisar att Monahan är här för att stanna och ta PGA-touren till nya höjder.

5. PGA Tour går samman med rivalen LIV Golf, vilket chockerar många fans

Den 6 juni 2023 blev dagen för mäns golf skulle förändras för alltid. Den här dagen tillkännagav PGA Tour, DP World Tour och Saudiarabiens PIF en trolig sammanslagning. Det tillkännagavs också att PGAT och DPWT skulle bilda en fjärde enhet i kombination med LIV Golf. Motivet bakom sammanslagningen var att förändra golfens ansikte och leda mot dess förbättring.

Nyheten om sammanslagningen tog alla med storm och hölls hemlig tills något var klart. Inte ens de lojala PGAT-proffsen som Rory McIlroy och Tiger Woods fick veta om det. Tourkommissionären blev centrum för motreaktionen beslutet stod inför och vek sig fortfarande inte från sin hållning.

PIF kommer att investera i den nya enheten, där PGA Tour utser en majoritet av styrelsen och har en majoritetsandel i den nya enheten. I alla dessa fall har Jay Monahan bevisat att han inte är rädd för att bli kritiserad och är den sanna “chefen”.

RELATED ARTICLES

Mest populär