Sunday, December 10, 2023
HemNASCAR"Litt mindre ful Tesla" - Racingfans fäller ett hårt omdöme om Toyotas...

“Litt mindre ful Tesla” – Racingfans fäller ett hårt omdöme om Toyotas 2025 hybrid Camry Reveal

Först och främst, låt oss tilltala elefanten i rummet. Varför drabbas sedans av ett bakslag när fler och fler kunder väljer crossovers och kompakta stadsjeepar? Tja, det korta svaret kan vara de polariserande designfilosofierna som tillverkarna driver fram när de strävar efter något futuristiskt. Världens största biltillverkare, Toyota, är ett perfekt exempel för att bevisa vår poäng här.

Till skillnad från de flesta tillverkare som väljer elbilar, justerar den japanska bilen fortfarande sina förbränningsmotorer till maximal effektivitet. Men de kan ha tagit ett steg för långt med ansiktslyftet av sin populära modell, Camry.

Medan sedanen kommer ut ur utställningslokalen med 225 hästar, har Toyota tagit sin hybridstrategi till en helt ny nivå genom att ta ett djärvt drag, vilket får bilentusiaster och fans att göra en jämförelse med Elon Musks Tesla. Så här har Toyota förmodligen dödat sitt eget spel.

Toyota möter hettan när de avslöjar den polariserande 2025-utgåvan av Camry

Om crossover-SUV, RAV4 är dess bröd och smör med de högsta försäljningssiffrorna, är Toyotas Camry tillverkarens mest inkomstbringande sedan i antal och volym. I själva verket var fordonet så framgångsrikt att tillverkaren kunde skjuta flera bilar i samma plattform genom att justera motorn något, trimma och avjustera den enligt marknadens behov, och till och med presentera den i racing som i NASCAR.

Men 2025 års iteration av bilen har tagit det ett steg för långt. Medan tillverkare som Tesla, Hyundai, Mercedes-Benz, etc. alla har ändrat berättelsen och delat ut elektriska modeller, investerade Toyota tid och pengar på att polera sitt 2,5L hybridsystem. Åren av ansträngning gav utdelning eftersom motor-motor-kombinationen stoltserade med den maximala bränsleeffektivitet man kunde producera från en IC-motor.

Men ingen kunde förutse deras nästa drag. De gick från att ha en potent 6-cylindrig kvarn i den väggående versionen av Camrys till att bara ha hybridkonfigurationen i sin 2025-modell. Följaktligen, utelämnande av den grundläggande motorkonfigurationen för en hybridinstallation har tillverkaren på bakfoten som entusiaster kallar det, “Ugly AF”

Bilens polariserande utseende, i kombination med den exklusiva hybriddetaljen, har retat upp entusiaster, eftersom entusiasternas uppbyggnad har släppts av V6:an.

Fansen skapar förödelse när de brutalt slår Camrys ansiktslyftning

Tillförlitlighet och mångsidighet är det viktigaste försäljningsargumentet för Camrys. Även om hybridlayouten var exceptionell för stadsbruk, speciellt använd flitigt som taxibilar och hytter, gav V6-trimmet entusiasterna och adrenalinjunkiesna kraft att bli ballistiska. Tråkigt nog ser det ut som att det är i det förflutna nu när Toyota rullar ut en AWD-elversion istället för den bensindrivna installationen med hybridtrim som basmodell.

Detta, tillsammans med modellens futuristiska men ändå off-beat utseende, har retat upp både bilentusiaster och racingfans, och fördömt 2025 som “Bara en krona med en annan kropp.”

Även om en stor del var emot utelämnandet av V6-konfigurationen, gillade vissa användare att hybridtekniken fick rampljuset. En användare skrev: “Det ser lika tråkigt ut som det nya Accord. Goda nyheter om hybridstrategin dock.”

Andra gillade helt enkelt inte designen när de obarmhärtigt misshandlade bilens utseende och argumenterade “Wow. De gick från något sportigt och sexigt till en sedan och gick till en lite mindre ful Tesla. #spotoff; Påminner mig om en Ford Fusion av någon anledning.”

Vad tycker du om nya Camry? Har Toyota skjutit sig själv i foten genom att döda sin V6? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär