Monday, February 26, 2024
HemSoccerLionel Scaloni vinner IFFHS världens bästa landslagstränare för 2023

Lionel Scaloni vinner IFFHS världens bästa landslagstränare för 2023

Argentinas VM-vinnande tränare Lionel Scaloni njuter av lagrarna för sitt magnifika arbete i Qatar förra året. International Federation of Football History and Statistics (IFFHS) har valt Scaloni som Årets bästa landslagstränare för 2023. Detta är Scalonis andra raka IFFHS-prisvinst, eftersom han fick äran förra året, direkt efter att ha vunnit FIFA World Cup.

Samtidigt slutade Scalonis rival i förra årets VM-final, Didier Deschamps, den franske chefen tvåa på IFFHS-listan över bästa landslagstränare. Detta är ganska föga förvånande eftersom Argentina och Frankrike är rankade 1:a respektive 2:a på FIFA:s världsranking.

Lionel Scaloni för sin världscupframgång framåt med ytterligare ett pris

Lionel Scaloni vann IFFHS-utmärkelsen Årets bästa landslagstränare med 185 poäng. Samtidigt har den näst bästa tränaren Didier Deschamps lyckats säkra 112 poäng. Det är verkligen intressant att se hur Scaloni och Deschamps har dominerat IFFHS-rankingen de senaste två åren. Scaloni vann priset 2022 och 2023. Medan Deschamps var tvåa på två år. Lionel Messis chef och Kylian Mbappes chef är släpade av Cristiano Ronaldos chef, Roberto Martinez.

Tack vare Martinez obesegrade löpning i UEFA Euro-kvalet kom han nära de argentinska och franska cheferna. Från och med 2023 efter VM-vinsten, såg Scalonis Argentina inget nederlag i åtta raka matcher. Dessa inkluderade utflykter till 2026 FIFA World Cup-kval. En gång kom Scaloni och Messis Argentina till korta mot Uruguay. Eftersom det är det enda nederlaget, har 45-åringen varit under nio av 10 matcher i år. Låt oss nu se hur Scalonis Albiceleste kan jämföras med Deschamps ‘Le Bleus’.

Scaloni vs Deschamps, vem hade det bättre året?

Precis som Leo Messis Argentina hade Mbappes Frankrike också smakat nederlag bara en gång 2023. De fick dock nöja sig med en minskande oavgjord oavgjordhet i en av sina kampanjer. Det är alltså Scaloni som stoltserar med fler vinster än Deschamps. Men när det kommer till att göra mål dominerar Frankrike klart Argentina. The Blues har gjort hela 34 mål på 10 matcher till Argentinas 21. Samtidigt är Argentina den bättre defensiva sidan. Laget släppte bara in två mål i år, och det var under förlustmatchen mot Uruguay.

En nollan i nio andra matcher är verkligen ett bevis på Scalonis skicklighet som chef. Jo, mannen själv var högerback under sin karriär. Därför är det lätt för honom att vara en sann sensei för Albiceleste-försvararna. Intressant nog kommer både Scaloni och Deschamps att ha chansen till nästa års IFFHs utmärkelse också. Argentina kommer att delta i 2024 års Copa America-turnering och Frankrike kommer att delta i 2024 års UEFA Euro. Båda lagen är favoriter att vinna dessa respektive tävlingar. Om det går bra kommer Scaloni-Deschamps dominans inte att göra det snart.

RELATED ARTICLES

Mest populär