Sunday, December 10, 2023
HemeSportsLike a Dragon Gaiden: Man Who Erased His Name Starts Big, Breaks...

Like a Dragon Gaiden: Man Who Erased His Name Starts Big, Breaks All Time Peak Record för Yakuza Franchise

Året blir bättre för spelgemenskapen. Ytterligare en titel har följt årets rekordsvit på Steam. Den senaste delen av Yakuza/Like a Dragon-spelserien Like a Dragon Gaiden: Man Who Erased His Name har kommit och hur! Bara timmar efter lanseringen uppnådde den en speciell bedrift som överträffar franchisens långa historia.

Ända sedan nästa lineup av Yakuza-spel avslöjades på Tokyo Games Show 2023, har fansen sett fram emot den första stora releasen. Like a Dragon Gaiden, som var den första i släppet, kom med många förväntningar. Den SEGA-publicerade titeln såg dessutom tillräckligt övertygande ut för att skapa en stark buzz runt spelet. Ingen skulle dock ha räknat med att den senaste delen skulle få en sådan rekordstor mottagning inom några timmar efter att den släpptes.

Like a Dragon Gaiden: Man Who Erased His Name har det högsta antalet spelare

Enligt ett nyligen inlägg på X (tidigare Twitter) har titeln redan överträffat topprekordet genom tiderna och antalet spelare för alla Yakuza-titel på Steam. 24-timmarstoppen och alla tiders rekordtopp har nått 12 684. Titeln har också 7 490 aktiva spelare på Steam i skrivande stund.

Med över nio huvudposter i Yakuza-serien och runt fjorton spin-off-avbetalningar är siffrorna för Like a Dragon Gaiden anmärkningsvärda. Dessutom, efter ett anständigt kritiskt svar på spelet, förväntas siffrorna bara växa ytterligare. Siffrorna för den senaste Yakuza-lanseringen kan också hjälpa SEGA att bygga en stark hype kring nästa planerade release under samma etikett.

För de omedvetna kommer nästa projekt med titeln Like a Dragon: Infinite Wealth att släppas nästa januari. Det spekuleras redan om att få ett större mottagande av franchisefansen.

Även om Steam-siffrorna är enorma, är det inte första gången i år som spelare har sett sådana siffror. Det finns en anledning till att spelare hyllar 2023 som “ett av de bästa åren för e-sport”.

Det rekordstora 2023 för Steam

Från hårdslående nostalgi till vilda innovationer, branschutvecklarna har inte lämnat någon sten ovänd för att krydda 2023. Och responsen har varit lika överväldigande från spelgemenskapen.

I början av året samlade Steam 10 082 055 aktiva spelare i spelet och 32 186 301 samtidiga onlineanvändare, vilket skrev historia.

Utgivningen av CS2 och Baldur’s Gate 3 var två stora bidragsgivare till att definiera steam-diagrammen för året. Nyligen hjälpte återkomsten av OG Fortnite det taktiska skyttet att nå sin topp och spelarbas genom tiderna.

Förutom de högt betygsatta utgåvorna har Steam-listorna också prytts av några oväntade överraskningar. Finals beta run är ett sådant exempel som fick stor uppmärksamhet från FPS-fanatiker.

Så siffrorna för Like a Dragon Gaiden är inte förvånande. SEGA ville slå några rekord, det kunde inte ha varit ett bättre år!

Har du spelat det senaste Yakuza-spelet än?

RELATED ARTICLES

Mest populär