Monday, December 11, 2023
HemNASCAR"Like a Boy Band" - William Byrons Pit-Crew-medlemmar avslöjar betydelsen av synkronisering...

“Like a Boy Band” – William Byrons Pit-Crew-medlemmar avslöjar betydelsen av synkronisering inom laget

Aldrig i NASCAR har en förare ensam varit orsaken till ett teams ära. Trots vad som kan tyckas för det normala ögat är bilracing en lika bra lagsport som någon annan. Kanske en av de bästa uppvisningarna av det ansiktet sattes upp på den stora scenen av Rick Hendricks #24-team 2023. William Byron har, med stöd av sin besättning, vuxit raden av bilracing snabbare än någon annan förare i nyare historia . Under säsongen som precis avslutades slog de sig igenom nya höjder och nådde så långt som till Championship 4.

Nyckelmedlemmarna i hans besättning har gjutit bläck på nya sidor av historien och har beskrivit vad som fick teamet att klicka så symbiotiskt att de kunde lyfta Byron som en av Hendrick Motorsports nyckelförare.

William Byrons Fueler öppnar upp om vikten av förtroende för en gropbesättning

Landon Walker har arbetat med Hendrick Motorsports som en pit crew-atlet under de senaste 11 åren och förändring. Han är född i North Wilkesboro och var en av de avgörande medlemmarna i William Byrons trupp under befäl av besättningschefen Rudy Fugle den här säsongen. I ett initiativ från Hendrick Motorsports interna medieteam, “On The Road”, dök Walker upp tillsammans med sina besättningskamrater framför kameran för att i detalj beskriva vikten av förtroende mellan de 5 medlemmarna i varje pitbesättning.

När han nämnde hur #24 hade välsignats med sådana medlemmar, sa han, “Lite som ett pojkband, du vet? Jag menar, vi har alla olika ljud, en annan röst och den kumulativa effekten av det är en bra harmoni. Vi har alla olika positioner och vi försöker alla att få det hela att fungera tillsammans. Det går inte alltid perfekt, men vi har tro och tillit till varandra vilket jag tror räcker långt i den här sporten.”

Varje besättning i NASCAR består av 5 positioner. En främre och bakre däckväxlare, en däckhållare, en jackman och en tankare. Även om rollerna är olika i namn och funktion, är deras syfte ett. Att sätta föraren före sina utmanare. Efter en säsong under vilken besättningen #24 gjorde just det, lade de också fram syftet och motivet som drev dem.

Titta på Story: NASCAR Mourns the Loss of Ken Squire

Besättningen #24 på Rick Hendrick lever livet med den tionde av varje sekund under William Byron

Bland segrarna för Rudy Fugles team var bil #24:s 100:e vinst i cupserien och Hendrick Motorsports 300:e vinst. När han satt bredvid Walker, förklarade lagets däckhållare Ryan Patton hur mycket de små sekunderna betydde bakom muren. Han sa, “Vi lever våra liv på tiotals sekunder, vet du? Och om vi är ett par tiotal långsammare kan det vara en position eller två. Det kan vara ett skott på första raden, och om vi inte är det, vet du att om vi förlorar en plats eller två vet du att det verkligen kan vara en momentumdödare.” Ryan Patton var en del av HMS-teamet som vann mästerskapen 2013 och 2016.

Jeff Cordero, Byrons däckbytare, fortsatte med Pattons ord, “Vårt jobb är att de fyra däcken och gasen, men vi är också där ute och försöker vara en tillgång i loppet och ta dessa positioner från våra konkurrenter och sätta oss själva i en bättre position att vinna.” För varje dag som går försöker teamen att betona mer på att minska den tid som deras förare tillbringar i depån. Som ett resultat av detta har alla pit road-medlemmar idag atletisk bakgrund. I ett område där konkurrensen och pressen fortsätter att stiga över huven, är det glädjande att se långvariga medlemmar av Hendrick Motorsports göra ett fantastiskt jobb för den unge föraren, William Byron.

RELATED ARTICLES

Mest populär