Saturday, December 9, 2023
HemGolfLexi Thompson, som spelade US Open vid bara 12 års ålder, förlorade...

Lexi Thompson, som spelade US Open vid bara 12 års ålder, förlorade det häpnadsväckande rekordet till en 11-åring, som skrev om böckerna 2014

Lexi Thompson är för närvarande en av de mest framgångsrika spelarna inom golf. LPGA Tour-proffset har gjort massor av rekord och har en enorm fanbas på grund av sin golfstil. Det finns dock en annan sak som hon var känd för bland sina fans. Och det var hennes rekord som den yngsta golfaren att kvalificera sig till US Open. Men sanningen förblir dold för så många fans som fortfarande tror att Thompson har samma sällsynta rekord.

Lucy Li slog det sällsynta Lexi Thompson-rekordet

Medan de flesta av hennes fans tror att Thompson fortfarande har rekordet för att vara den yngsta spelaren att kvalificera sig till US Open, visade Lucy Li att de alla hade fel. Talesättet att ålder bara är en siffra fick återigen värde när en 11-årig golfspelare från Kalifornien gjorde sin debut.

Enligt uppgifter kvalificerade Thompson till US Open vid 12 års ålder. Vid en sådan ålder är de flesta kvinnliga idrottare helt enkelt professionella idrottsaspiranter och gör sitt bästa för att komma vidare. Men för Thompson var det i US Open 2007, där hon sköt 86–82. Men överraskande nog överträffades hennes rekord av 11-åriga Lucy Li vid 2014 US Open.

Enligt Ron Kroichick på San Francisco Chronicle var Lis rekord enastående på många sätt. “Li slog rekordet som tidigare hölls av Lexi Thompson, som var 12 när hon tog sig till 2007 Women’s Open”, sa han. “Att bryta barriärer är inget nytt för Li – förra sommaren, vid 10, blev hon den yngsta spelaren någonsin att gå vidare till USGA Women’s Amatör.”

Människor har vanligtvis blandade förhållningssätt till en given situation. Och på liknande sätt ansåg vissa att en sådan konkurrenskraft vid så ung ålder var skadlig för sporten. Det var så för att Lis fantastiska rekord gjorde resten av spelarna svaga. Det var dock inte sant. De flesta tror att sådana rekord hjälper sporten att växa och spelarna att sträva efter mer. Dessutom är tittarna ännu mer exalterade över att se unga spelare slå och sätta rekord i golf.

DYK DYPARE

Li gjorde också många andra rekord, inklusive när hon blev den yngsta spelaren någonsin att gå vidare till evenemangets matchspel. Hon kvalificerade sig till och med till US Women’s Amateur Public Link Qualifier. Så många rekord i så ung ålder är svåra att förvänta sig av en idrottare. Men till allas förvåning lyckades Li få sitt namn före en av världens största kvinnliga golfare.

RELATED ARTICLES

Mest populär