Wednesday, December 6, 2023
HemF1Lewis Hamiltons största fiende kunde inte låta bli att välja honom över...

Lewis Hamiltons största fiende kunde inte låta bli att välja honom över toppen Sebastian Vettel

Den förmodligen längsta trevägsrivaliteten slutade efter Sebastian Vettels pensionering. Vi talar uppenbarligen om trion Vettel, Lewis Hamilton och Fernando Alonso. Det var dock Vettel Vs Hamilton som stod i centrum efter att de två gick varandra i många år. Även om en återgångsvideo kommer att berätta vem Alonso tycker är bättre.

Under sin tid på Ferrari bevittnade Alonso Red Bull och Vettel dominans. Men spanjoren trodde fortfarande att hans tidigare lagkamrat Hamilton var på kant med tysken, baserat på en aspekt. Aspekten? Förmåga att vinna i icke-konkurrenskraftiga maskiner.

I en intervju redan 2012 ombads den dåvarande Ferrari-mannen att förklara sin kommentar om att Vettel inte var på samma nivå som Hamilton. Han sa: “Jag vet att Lewis kan vara bättre än att Sebastian är lagkamrater i McLaren och kanske tävlar ett par år till tillsammans.”

Alonso förklarade sedan varför han tycker att Hamilton är bättre än Vettel. “Så under de åren såg jag Lewis vinna lopp med kanske inte den bästa bilen. Jag såg Lewis göra fantastiska prestationer när han ibland inte var en tävlingsbil i händerna”, förklarade han.

“Och dessa saker? För tillfället såg vi inte med Sebastian. Jag saknar fortfarande den här prestationen från Sebastian när Red Bull kanske är redo att göra en åttonde eller sjunde plats och när jag ser Sebastian vinna loppet på pallen. Det kommer att placera honom, tror jag, på samma nivå som Lewis”, avslutade han.

Detta är en helt annan syn på de två världsmästarna jämfört med dagens kommentarer från Alonso.

Fernando Alonso var mer accepterande av Lewis Hamilton redan 2012 jämfört med 2022

Den nya Aston Martin-mannen var definitivt varmare för Mercedes-mannen 2012 än vad han är nu. Det har redan funnits ett par fall.

Först var det gnället efter sammankomsten på Spa. Senare var det Alonsos kommentarer om Hamiltons världsmästerskap.

Han sa: “Max titlar är värda mer än Hamiltons. Jag har mycket respekt för Lewis men det är annorlunda när du vinner sju världsmästerskap efter att bara ha behövt kämpa mot din lagkamrat.”

Båda dessa fall visar att Alonso kanske inte är på bästa fot med Hamilton. Men 2012 uppskattade Alonso Hamiltons racing. Vad tror du har förändrats de senaste tio åren mellan de två världsmästarna?

RELATED ARTICLES

Mest populär