Saturday, January 28, 2023
HemF1Lewis Hamiltons position i allvarlig fara när George Russell tjänar "Rosberg-status"

Lewis Hamiltons position i allvarlig fara när George Russell tjänar “Rosberg-status”

Den unga, drivna, stigande Mercedes-stjärnan, George Russell, har vänt huvudena i hela F1-gemenskapen. Den unge pojken verkar vara stadens nya snackis. Trots Mercedes kamp lyckades Russell ta hem den enda vinsten för Silver Arrows under säsongen 2022.

Efter att ha överträffat sin lagkamrat och sjufaldige världsmästaren Lewis Hamilton, överväger F1-världen möjligheten att Russell kommer att bli en bättre förare än britten-brasilianaren under den kommande säsongen.

F1-kommentator, Sascha Roos, kastade ljus över hans tankar om den växande talangen. Han tror att Lewis inte längre kommer att vara den enda stjärnföraren hos Mercedes. Till att börja med uttryckte han sin förvåning. Han sa: “Jag trodde inte att Russell skulle få fler poäng än Hamilton.”

Han grävde vidare i det nitty-gritty av det hela. Han jämförde Russells resa med Hamiltons tidigare lagkamrat Nico Rosberg. Han sa: ”Han är motiverad. Men det kommer inte att bli en sådan smäll mellan Hamilton och Russell som det var med Rosberg.”

”På den tiden, till omvärlden vad gäller status och sympati, betonades det alltid att Rosberg och Hamilton var jämställda, men internt var Hamilton att föredra enligt mig. När Valtteri Bottas kom in var Hamilton klar etta på utsidan. Men Russell är inte Bottas. Russell är mer benägna att njuta av Rosbergs status”, sa han avslutningsvis.

Enligt Roos spelade Mercedes rättvist den senaste säsongen.

Mercedes spelade rättvist med sina förare för säsongen 2022

Den tyske kommentatorn fortsatte att dela sina tankar om Russells prestation. När man ser tillbaka på säsongen, erkänner Roos att, som

Han sa: “Sedan beror det naturligtvis också på bilens prestanda i de första tävlingarna. Till slut var det en tydlig historia för Russell förra säsongen och Hamilton bet på Mercedes vid några tillfällen när det gäller strategi. Jag tycker att Mercedes hanterade det väldigt rättvist, även mot Russell.”

Mercedes har konsekvent fokuserat på att få en bättre bil till nästa säsong. Med alla sina ansträngningar för att uppnå detta, kommer de äntligen att ta in mästerskapet för nästa säsong?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär