Monday, December 11, 2023
HemF1Lewis Hamilton och George Russells chef ger sina två cent på $30...

Lewis Hamilton och George Russells chef ger sina två cent på $30 miljoner F1 förarlönetak: “Har kommit upp som ett kontroversiellt ämne”

Formel 1 blommar och har uppnått en helt ny nivå av popularitet under de senaste åren. Med efterfrågan på sporten som når nya höjder har FIA gjort några massiva förändringar i Formel 1 för att göra den mer spännande. En av dessa förändringar var budgettaket som först introducerades för säsongen 2021 för att föra nätet närmare varandra. Nu kan den här regeln se en ny förändring.

För närvarande inkluderar kostnadstaket inte förarnas löner. Och det verkar som att detta har varit ett problem för teamchefer. Så Toto Wolff har bestämt sig för att sätta ord på den här affären.

FIA:s budgettak har varit en kontroversiell fråga sedan tillkännagivandet. Förra året gav det styrande organet ett budgettak på 140 miljoner dollar. Tanken bakom detta var att ge mindre lag en chans att slåss mot det större laget. Budgettaket kom med sina för- och nackdelar. Och nu har Toto Wolff ett nytt grepp eftersom han vill ha förarens lönetak.

När han pratade med Sun sa han: “Det har verkligen kommit upp som ett kontroversiellt ämne. Vi kan se att vi står inför en mycket svår situation i F1 totalt sett. Sporten blomstrar och F1 tjänar mer pengar och det sipprar ner till lagen.”

Wolff tillade ytterligare om lönernas otillräcklighet och sa: “Men vi har ett kostnadstak. Vi har 140 miljoner dollar för 1 000 personer. Med inflationen har vi inte ens kunnat betala inflationen. Talet om en lönetillägg på 30 miljoner dollar eller 40 miljoner dollar är otillräckligt när man tar det perspektivet.”

Många förare höll inte med om den oro som Toto Wolff tog upp. Även hans teams stjärnförare har en motsatt åsikt.

Lewis Hamilton har en motsatt åsikt från Toto Wolff

Wolff visste att hans uttalande inte kommer att tas emot väl av förarna. Tidigare kallade Max Verstappen tanken på att ha ett lönetak som “helt fel”. Även Mercedes-stjärnan Lewis Hamilton upprepade också Verstappens ord, eftersom han var av åsikten att ett lönetak kan påverka den yngre generationen negativt, som ser fram emot att ta sig in i sporten.

Han sa medan han pratade med GP-fans, “Det finns en viss förtjänst i det som uttrycktes [by Verstappen]. Vi är många här som satsade hårt på som ungdomar och har fått betala tillbaka det, vilket man naturligtvis skulle vilja göra ändå. Och så att det säkert kan ha en inverkan på framtiden för den yngre generationen.”

Det här verkar vara en allvarlig situation och vi måste vänta tills FIA svarar på oro från Mercedes-teamets chef. Vem tror du har rätt ställning? Är det Lewis, eller är det hans chef, Wolff?

RELATED ARTICLES

Mest populär