Sunday, February 25, 2024
HemChristian HornerLewis Hamilton gjorde en gång ett saudiskt hotell bröt förtryckande lagar mot...

Lewis Hamilton gjorde en gång ett saudiskt hotell bröt förtryckande lagar mot kvinnor

Med anklagelserna om olämpligt och kontrollerande beteende mot Christian Horner, en av de mest respekterade figurerna i hagen, det finns en känsla av toxicitet kring Formel 1 just nu. Men mitt i ryktenfloden kring den efterföljande utredningen är det lätt att glömma att Formel 1 alltid har varit en ledstjärna för spetskompetens, oavsett om det handlar om teknisk spetskompetens eller den mänskliga sidan av saken. Lewis Hamilton är det främsta exemplet på vad det innebär att vara en kraft för det goda när du har makten att påverka dem omkring dig. En ny berättelse som delas av F1-journalisten, Rebecca Clancy för The Sunday Times, belyste hur Lewis Hamilton en gång hjälpte kvinnor att njuta av vissa privilegier på ett hotell i Saudiarabien som var exklusiva för män.

Medan Lewis Hamilton utan tvekan är en av de största förarna i Formel 1:s historia, utanför banan, har han strävat efter att åstadkomma positiv förändring i samhället. Oavsett om det handlar om mångfald och lika möjligheter eller att hjälpa organisationer som stödjer framtiden för underprivilegierade barn genom hans Mission 44-stiftelse. Och den senaste historien är bara ett litet exempel på hans ansträngningar att åstadkomma förändring.

Lewis Hamiltons mejl stoppade förtryckande politik på ett saudiskt hotell

Rebecca delade nyligen en intressant historia som rapporterats av The Times om hennes upplevelse med Lewis Hamilton, som hon alltid har haft en bra relation med. Rebecca lyfte fram den mansdominerade karaktären hos Formel 1 och berättade om ett brunchmöte med Hamilton tillsammans med andra journalister från Fleet Street, ett välkänt område i London med anknytning till den brittiska pressen, strax före ett lopp i Saudiarabien 2021.

Clancy beskrev Mercedes föraren som artig och engagerande, noterar hans vana att få ögonkontakt när han svarar på frågor, vilket talar till hans uppträdande och respektfullhet. Under deras samtal på brunchen frågade Hamilton, som har varit högljudd om bristen på mångfald i F1, Clancy om hennes erfarenhet som kvinna inom sporten. Hon berättade att hon aldrig känt sig annorlunda behandlad på något sätt.

Lewis Hamilton har sprängt de “oacceptabelt” och “äckliga” rasistiska övergreppen riktade mot Englands fotbollsspelare Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka på sociala medier, och betonat behovet av ett “samhälle som inte kräver att svarta spelare bevisar sitt värde endast genom att seger.”

— Sky Sports News (@SkySportsNews) 12 juli 2021

Hon beskrev dock hur Hamilton hjälpte kvinnlig mediapersonal att njuta av tillgången till pool och gym, som ursprungligen var begränsad på mediahotellet. Hon skrev, “Jag nämnde att jag var på väg till Saudiarabien nästa dag och var lite tveksam till det eftersom på mediahotellet fick kvinnor inte använda poolen eller gymmet. Dagen efter skickades ett mejl till alla medier som sa att kvinnor skulle ha samma tillgång till hotellets faciliteter som män. Hamilton hade haft ett ord.

LÄS MER: “Lewis Hamilton slösade bort 2 år på Mercedes”: Ex-Ferrari-bossen slår sönder Toto Wolff & Co:s otillräcklighet

Det här är bara en liten kopp vatten från Hamiltons hav av ansträngningar för att bekämpa sociala frågor i världen.

Hamilton säger att det är viktigare att ha en samhällelig inverkan än att vinna F1-titlar

Enligt en rapport från Eurosport redan i mars 2022 talade Hamilton om sin övertygelse om att det är hans sanna syfte i livet att ha en positiv inverkan på samhället, och överträffar till och med hans strävan att vinna Formel 1-mästerskap. Han betonade den givande naturen av att föra människor samman på en kollektiv resa mot positiv förändring trots alla utmaningar som är förknippade med det.

Hans engagemang för att fortsätta tala om sociala frågor befästes när han gick emot FIA:s nya riktlinjer som kom i december 2022 som gav förare mandat att skaffa skriftligt godkännande innan de gjorde eller visade vad FIA klassificerar som “politiska, religiösa och personliga uttalanden eller kommentarer” under lopp. “Vi kommer inte att begränsa våra åsikter eller våra tankar på grund av några fåniga regler, vi är alla här för att ha yttrandefrihet och dela vilka åsikter vi än kan ha”, sa Hamilton som svar på de nya riktlinjerna enligt Japan Times .

Lewis Hamilton säger att FIA:s nya begränsningar för att begränsa yttrandefriheten för F1-förare inte kommer att hindra honom från att uttala sig om frågor. #F1 #LewisHamilton pic.twitter.com/sV5PBCkIZu

— FirstSportz F1 (@FirstsportzF1) 16 februari 2023

Hur litet det än är, är varje steg i rätt riktning för samhällets förbättring avgörande, och människor som har inflytande som Hamilton måste inse vilket ansvar de har.

Inlägget Lewis Hamilton gjorde en gång ett Saudi-hotell bröt förtryckande lagar mot kvinnor dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär