Sunday, December 3, 2023
HemF1Lewis Hamilton ger 4-ords hjälplöst svar efter chockerande upprördhet av Williams vid...

Lewis Hamilton ger 4-ords hjälplöst svar efter chockerande upprördhet av Williams vid Las Vegas GP

Neonljus och en elektrifierande atmosfär vid Las Vegas GP-kvalificeringen blev oväntat rubriken, med Williams Racing som levererade en häpnadsväckande prestation som fick till och med de hårda F1-fansen att gnugga sig i ögonen i misstro. Dramat utspelade sig i en serie hjärtklappande ögonblick, som började med Alex Albons fantastiska varv i Williams, som gjorde sektorn lila och fick en imponerande femma, medan hans lagkamrat, Logan Sargeant, säkrade en stabil åttondel.

Handlingen tjocknade när Lewis Hamilton initialt steg till P1 med ett formidabelt första varv i Q2. Triumfen blev dock kortvarig. Max Verstappen, i en hisnande uppvisning av skicklighet, förmörkade Hamilton med bara 0,230 sekunder, och tog förstaplatsen och satte scenen för en ännu mer dramatisk vändning.

Samtidigt ökade spänningen när Albon, tillsammans med Pierre Gasly, Sargeant, Lance Stroll och Daniel Ricciardo, dröjde kvar betänkligt i farozonen.

Det sista hammarslaget kom ner hårt och snabbt. Hamilton fann sig själv dumpad ur Q2. Resultatet blev en häpnadsväckande 11:e plats för Mercedes-mästaren, en position som inte anstår hans legendariska status. I skarp kontrast svävade båda Williams-bilarna i höjden i Q3, vilket markerade en betydande upprördhet för Brackley-brigaden.

Hamiltons radiosvar var kortfattat men ändå laddat med en känsla av resignerad acceptans. “Kunde inte gå snabbare, kompis,” sade han, hans fyra ord resonerade med en blandning av hjälplöshet och skarp verklighet. Det var ett sällsynt erkännande (men vanligt 2023) från en förare känd för sin strävan efter perfektion och snabbhet.

Det är bra att ‘W14 inte skulle vara med på många lopp’ trots allt.

RELATED ARTICLES

Mest populär