Sunday, December 10, 2023
HemF1Lewis Hamilton ger 20-årslöfte till Sebastian Vettel, som går med i Elite...

Lewis Hamilton ger 20-årslöfte till Sebastian Vettel, som går med i Elite Club Open till “Väldigt få”

Rivaliteten mellan Sebastian Vettel och Lewis Hamilton är en för evigheter. De har kämpat hårt på banan, och ibland flög humöret. Med det sagt, när de mognade, växte relationen de delade som konkurrenter också. Nu när Vettel har gått i pension har Hamilton delat en annan sida av deras rivalitet och förhållande.

Sebastian Vettel är inte längre en Formel 1-förare. Men vilken karriär han har haft. Några av hans finaste ögonblick kom när han kämpade på banan om mästerskapens ära mot Lewis Hamilton. Men för Hamilton har hans relation med Vettel överskridit gränserna för F1-hagen.

Under en intervju för Channel 4 öppnade 7x Champion upp om sin vänskap med tysken. han sa, “Jag är tacksam för den relation jag har med Seb. En man som verkligen i allmänhet står vid sitt ord, full av integritet och i allmänhet bara väldigt snäll och ödmjuk.”

“Han är en av väldigt få förare på 20 år som jag fortfarande kommer att vara vän med.”

DYK DYPARE

Hamilton och Vettel har dock inte alltid haft de bästa relationerna. Ett utmärkt exempel på detta skulle vara de fall de hade under Azerbajdzjans Grand Prix 2017. Men på tröskeln till Vettels sista Grand Prix någonsin, bad han om ursäkt och duon begravde till synes just den yxan.

Sebastian Vettel ber Lewis Hamilton om ursäkt för händelsen i Baku 2017

Under Azerbajdzjans GP 2017 ska Hamilton ha bromstestade Vettel bakom Safety Car. Detta irriterade 4x Champion när han körde tillsammans med britten och slog hjulen med honom. Detta skapade en enorm furore i dess efterdyningar. Men på tröskeln till Abu Dhabi GP 2022 rensade duon äntligen luften.

På torsdagens presskonferens sa Vettel, “Jag är faktiskt ganska ledsen, det är ditt svar. Jag tror att Baku för mig inte var ett bra ögonblick, för det jag gjorde var inte rätt. Men faktiskt tänker jag från det ögonblicket och framåt…” Men innan Vettel hann avsluta hoppade Hamilton in.

“Vår vänskap blev bättre!”

Sebastian Vettel är fortfarande bara 35. När Audi kommer och vinkar 2026, kommer tysken att damma av sin tävlingshjälm för en sista dans?

RELATED ARTICLES

Mest populär