Monday, February 26, 2024
HemF1"Lewis Hamilton är den mest framgångsrika föraren": Christian Horner gör ett överraskande...

“Lewis Hamilton är den mest framgångsrika föraren”: Christian Horner gör ett överraskande uttalande när han förklarar F1:s förarbias

“Du har ett problem, byt din jävla bil”, sa Christian Horner till Toto Wolff när Mercedes vd klagade på tumlaren. Red Bull och Mercedes rivalitet är väldigt lik Ford vs Ferrari. Vem som helst skulle göra vad som helst för att göra en snårig kommentar mot den andre. Men i en överraskande händelseutveckling hyllade Christian Horner Lewis Hamilton. Oavsett vilket, bara sekunder senare kallade 7X-mästaren ut för förarbias.

Amerikas favoritvideo idag

Lewis Hamilton och Max Verstappen blev eviga rivaler under säsongen 2021. Än i dag, när britten inte är i närheten av holländaren prestationsmässigt, gör människor jämförelser i varje möjliga ögonblick. Mitt i allt detta kom Christian Horner ut och kompletterade Hamilton. Han föreslog att Lewis Hamilton är den mest framgångsrika F1-föraren. Horner konstaterar bara ett faktum eftersom Hamilton hade delat flest mästerskap och flest vinster någonsin i F1.

Ändå verkar det inte som om Horner säger detta faktum om Hamilton och säger det högt. Christian Horner. När allt kommer omkring, skulle det inte verka som ett Horner-uttalande utan några vänliga skämt som innehåller ett eller två stötar mot Mercedes. Men oroa dig inte, Red Bull TP gjorde precis det ett par sekunder efter Most Success-förarens uttalande. Han gav råd om hur britten har den status som Hamilton har mer auktoritet om hur saker händer i laget jämfört med Russell.

Enligt Sky Sports F1-podcast sa Christian Horner: “Jag menar, Max kom till oss som tonåring, han är nu världsmästare. Jag tror detsamma med Lewis Hamilton, han är den mest framgångsrika föraren genom tiderna. Han kommer att ha mer inflytande inom sitt lag än sina lagkamrater eftersom hans värde för laget är betydligt större. Och jag tror att det gäller att hålla det i schack. Naturligtvis kommer det att finnas vissa privilegier som är tillåtna för stjärnspelaren. Men han är fortfarande en del av laget. Det finns inget utrymme för primadonna eftersom det då blir större än laget. Han kan inte uppnå det han vill utan att ha laget bakom sig.”

Medan Hamilton har mer inflytande på laget, rådde Horner honom att hålla det i schack så att han inte blir större än laget. F1 är trots allt en lagsport. Oavsett vilket rådde Lewis Hamiltons tidigare lagkamrat Russell att sätta press på Mercedes

George Russell att sätta press på Mercedes och Lewis Hamilton

Medan de flesta F1-team förnekar att de har en förare nummer 1, finns det alltid en osagd nummer 1-förare som får en viss preferens. I Mercedes fall är det 7X-mästaren Lewis Hamilton. Hamilton själv vet hur man sätter press på en erfaren lagkamrat som han gjorde under sin rookiesäsong på Fernando Alonso. Nu bad Nico Rosberg George Russell att sätta press på Mercedes för att motverka Hamiltons hot.

Nico Rosberg, i samtal med Motorsport-Total.com, sa: “Det är också en mycket svår situation för George. Tyvärr kan man inte bara vara den trevliga killen i den här situationen. Man måste även behålla trycket internt. Tyvärr måste man göra det svårt för laget. Det är irriterande, men annars kommer laget alltid ta den enklaste vägen.”

RELATED ARTICLES

Mest populär