Wednesday, December 6, 2023
HemCycling"Let's Kill This Stuff": Trots att han blev chockad av sin cancerdiagnos...

“Let’s Kill This Stuff”: Trots att han blev chockad av sin cancerdiagnos 1996, bestämde sig Lance Armstrong för att ta kampen direkt

Året 1996 var segerns år för cykellegenden Lance Armstrong. Han vann den 12-dagars 1200 mil långa Tour DuPont, det mest respekterade loppet i USA, för andra året i rad, och var rankad som sjua i världen. Men efter hans cancerdiagnos visade sig samma år vara undergångens år för honom.

Från Ronnie Coleman till Rafael Nadal blev många idrottare skadade och slog tillbaka. Tour DuPont-vinnaren, Lance Armstrong, är inget undantag. Den före detta cyklisten hade också varit med om en svår lapp. Medan medicinsk vetenskap gav honom 60 % chans att överleva, kom han ut starkt och slog tillbaka.

Lance Armstrong var fast besluten att övervinna sin cancer i stadium 3

År 1999, i en exklusiv intervju med The Observer, berättade Armstrong om sin kamp med testikelcancer i stadium 3. Han sa, “Tjugofem och när jag gick in på toppen av min karriär kände jag mig skottsäker”. Medan alla hyllade legenden led han av en värkande ljumske. Han besökte en läkare och fick diagnosen cancer.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lance Armstrong (@lancearmstrong)

Han mindes sin omedelbara chock efter att ha hört nyheten. “Jag var i chock”, sa han. Han tillade vidare: “Jag lade ner huvudet på läkarens skrivbord och tänkte på det i ett par minuter. Men det var ingen idé att förneka det, så jag tittade upp och sa: ”Låt oss sätta igång. Låt oss döda det här””.

Läs mer: Vackra Mother-Son Duo springer en galen maratontid och jämförs med Lance Armstrongs bedrift från baksidan i hans nästan höghetstid

Cancer hade inte bara allvarligt påverkat Armstrongs ljumskområde, utan den spred sig också till hans lungor och bukens lymfkörtlar. Utan ytterligare tvekan opererades det cyklande underbarnet och fick sin högra testikel borttagen. Efter operationen genomgick Lance en kur med kemoterapi under året.

Även om de omfattande kemoterapisessionerna drog ner hans hälsa, återvände den viljestarke Armstrong till sin älskade sport år 1997.

Armstrongs atletiska karriär

Cykling väckte Armstrongs intresse i mycket ung ålder. Han tävlade i National Sprint-triathlon och tog till och med titeln Champion som bara 16-åring. Ända sedan dess var han ostoppbar.

Hans väletablerade karriär spårade senare ur efter att Armstrong avslöjade att han använde PED:er och hans titlar togs bort. Även om avslöjandet av dopningsskandalen förstörde hans rykte, går det inte att förneka att det krävs en speciell mentalitet för att återhämta sig från en livshotande sjukdom.

Vad är dina tankar om Armstrongs kamp mot cancer? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär