Wednesday, February 28, 2024
HemBodybuildingLegenden som lärde matematik åt Arnold Schwarzenegger på college öppnar upp om...

Legenden som lärde matematik åt Arnold Schwarzenegger på college öppnar upp om svårigheter som kroppsbyggare mötte förr i tiden: “Det fanns verkligen inget sätt att överleva”

Estetikens gud, Frank Zane har upprepade gånger talat om den ekonomiska instabiliteten i bodybuilding som en sport. Gång på gång har kroppsbyggaren jämfört det vinnande priset och de monetära uppoffringar som varje kroppsbyggare vanligtvis gör för att fortsätta i sin karriär.

Eftersom han var en av de mycket få tävlande som lyckades besegra den store Arnold Schwarzenegger, mötte Zane också samma svårigheter när han kroppsbyggde. Kroppsbyggaren pratade nyligen om hur han var tvungen att ta till ett annat yrke bara på grund av att hans ekonomiska behov inte riktigt tillgodoses från sporten.

Frank Zane undervisade i stadens skolor

I en av hans intervjuer ombads Zane att prata om hur han handlade ekonomiskt när bodybuilding inte gav honom mycket. Han avslöjade genast hur han hade tillträtt en lärartjänst vid stadens skolor. Han sa: “Jag ville komma till Kalifornien och jag fick ett jobb som lärare i Los Angeles stadsskolor.” Sedan reflekterade kroppsbyggaren över hur nödvändigt jobbet var förr i tiden för att fortsätta sin kroppsbyggardröm.

Han förklarade vidare att hans roll som lärare hjälpte honom att överleva hela resan han ägnade sig åt sporten. Han kommenterade, “Och det gjorde det möjligt för mig att göra det eftersom det verkligen inte fanns något annat sätt att överleva än att jag undervisade och så jag kunde göra det och det fungerade bra.”

Läraryrket hjälpte Zane att göra något som många inte hade drömt om. En gång anlitades estetikens gud av Arnold Schwarzenegger för att lära honom matematik.

Frank Zane som lärare

Det är inte många som vet att Zane fick smeknamnet Kemisten, eftersom han brukade undervisa i kemi och naturvetenskap förr i tiden. Mest populär var han dock som matematiklärare. Han avslöjade en gång, “Jag tror att det var 1964 till 65 jag undervisade i Hamburg, Pennsylvania… Jag undervisade i New Jersey, jag undervisade i matematik och naturvetenskap och sedan undervisade jag i tre år i Florida”. På den tiden flyttade kroppsbyggaren till Kalifornien efter att han slog Schwarzenegger.

Amerikas favoritvideo idag

81-årig gud för estetik avslöjar “Kraften i minimal träning”

Schwarzenegger erkände också en gång hur han planerade att ta en högskoleexamen medan han ägnade sig åt bodybuilding. För att göra det var han tvungen att gå igenom Algebra som han kämpade mest med. Det slutade med att han värvade Frank Zane som sin matematiklärare och världen såg ett helt annat förhållande mellan två bodybuildingrivaler.

RELATED ARTICLES

Mest populär