Thursday, November 30, 2023
HemBoxingLegenden Muhammad Alis dotter Laila Ali sliter in i Balenciaga för den...

Legenden Muhammad Alis dotter Laila Ali sliter in i Balenciaga för den senaste kontroversiella kampanjen

Laila Ali, dotter till boxningslegenden Muhammad Ali kom ut svängande mot modemärket Balenciaga. Varumärket har mött motreaktioner efter att ha släppt en kontroversiell kampanj som visade barn på ett “olämpligt sätt”.

Balenciaga släppte en

Laila Ali river in Balenciaga för deras senaste kampanj

Ali var inte nöjd som många och bestämde sig för att dela sin röst på sociala medier. Hon fortsatte med att dela en video av en fotograf som gav sin insikt om kampanjen. I videon hävdade han att det var oacceptabelt och “avskyvärt” att använda barn i kampanjer som denna. Ali delade den här videon om sin historia och rippade också in i modemärket.

“Tja, de trodde att folk kommer att vara okej med denna b/c många människor har redan gått med det mesta som är uppenbart inriktat på att specialisera barn och pressa alla att acceptera. SKYDDA BARNEN”, skrev hon.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jay Williams (@realjaywilliams)

Den tidigare mästaren var verkligen inte rädd för att ropa ut det lyxiga varumärket för sin annonskampanj. Dessutom är hon inte den enda, många kändisar och skådespelare kritiserar också Balenciaga för att ha gått över en gräns med denna kampanj.

Balenciaga ber om ursäkt för sin kampanj

Efter motreaktionen beslutade varumärket att ge en ursäkt för kampanjen med ett uttalande som släpptes på deras Instagram-konto med en berättelse som bad om ursäkt för missbruk av barn i deras annonser.

DYK DYPARE

“Vi ber om ursäkt för att vi visar oroande dokument i vår kampanj. Vi tar detta ärende på största allvar och vidtar rättsliga åtgärder mot parterna som är ansvariga för att skapa uppsättningen och inkludera ej godkända föremål för vår kampanjfotografering våren 23. Vi fördömer starkt övergrepp på barn i någon form, Vi står för barns säkerhet och välbefinnande “, löd uttalandet

Det ser ut som att varumärket gav efter för allmänhetens påtryckningar och tvingades släppa en ursäkt. Den här typen av kontroversiell kampanj är inte ny för lyxvarumärket. Men med det politiska klimatet måste dagens varumärken inse de gränser de kan tänja på när de gör sina kampanjer. Dessutom var denna kampanj verkligen på fel sida av det kreativa spektrumet och blev snabbt utropad på den.

Vad tyckte du om att Ali bröt in i Balenciaga för deras kontroversiella kampanj? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär