Wednesday, February 28, 2024
HemNASCARLegacy Motor Club gör kolossala förändringar när de förbereder kampen mot jättarna...

Legacy Motor Club gör kolossala förändringar när de förbereder kampen mot jättarna på nätet

Förändring är något som inte alla kanske är bekväma med men det är oundvikligt. Och om det är något NASCAR-team som har haft stora förändringar nyligen så är det Legacy Motor Club. Laget debuterade i cupserien 2022 och deras två år har bara gett en seger i loppet. I slutet av säsongen 2023 tillkännagavs att teamet skulle göra bytet från Chevrolet till Toyota. Som ett resultat av detta har flera förändringar gjorts.

Amerikas favoritvideo idag

Legacy Motor Club kommer att ha en av de mest lovande förarna i NASCAR idag i John Hunter Nemechek som tävlar på heltid för dem med start 2024. Erik Jones kommer också att vara en av heltidsförarna i laget och sjufaldig mästare i cupserien och delägaren Jimmie Johnson kommer att köra #84-bilen på deltid.

Legacy Motor Club-ägare har investerat mycket i laget

I en intervju nyligen med RACER talade Legacy Motor Clubs vicepresident Joey Cohen nyligen om förändringarna som teamet genomgick när de bytte från Chevrolet till Toyota. En av de främsta anledningarna till att Jimmie Johnsons team bytte till den japanska tillverkaren är enkel. Att vara ett av tre Toyota-team snarare än ett av åtta Chevy-team skulle vara bättre för dem i det långa loppet när det kommer till bilutveckling.

Men det krävs mycket mer än att bara registrera sig hos en tillverkare med färre lag för att vara konkurrenskraftiga i cupserien. Tja, det visar sig att Legacy har ansträngt sig mycket för att säkerställa att det också händer. För det första har butiken gjorts om i sin helhet för att ge den en mer cupserielagskänsla.

Lagägarna har också satsat mycket pengar inför säsongen 2024. Detta gjorde det möjligt för teamet att göra flera nya tillägg. De har anställt och utvecklar sitt pit-team som tränar tillsammans med Joe Gibbs Racing- och 23XI Racing-team. De har skapat sin aerodynamikavdelning, lagt till en simulator och anställt programvaru- och ingenjörsledare. Det totala antalet anställda har ökat från 70 till 115.

“En del av det är en direkt koppling till Toyota – vi har ansvar nu och saker vi är skyldiga som en tier-1-partner med TRD. Vi har en flygavdelning nu som har ett försprång. Vi har en kvalitetskontrollavdelning som har en personal på fyra som har en ledning, säger Cohen.

Cohen fortsatte med att säga: “Vi har någon som är direkt kopplad till mjukvaruutveckling eller tekniska verktyg som vi kommer att börja ta oss an med Toyota och vad de gör med den typen av saker. Vi har en simulator som bor här i butiken. De där killarna är på två till tre dagar i veckan, så det är ett ansvar som behöver någon som hanterar det och sköter det. Det hade vi inte förra året.”

Legacy Motor Club och Toyotas partnerskap tillkännagavs den 2 maj förra året. Detta innebar att teamet var tvungen att tillbringa en hel säsong med Chevrolet innan de ansträngde sig för att förvandlas till ett Toyota-team. Enligt Joey Cohen höll teamet det avtalet efter bästa förmåga.

Vidskepelse i NASCAR: Från rashotande jordnötter till Dale Earnhardts lyckliga charm

Teamets vicepresident pratar om att hedra Chevrolet-avtalet

Det var inte lätt förra året med Chevrolet för Legacy Motor Club. Inte nog med att verktygen och resurserna torkade ut, utan en av deras förare fick mycket problem på grund av sina upptåg i sociala medier. Mannen i fråga är Noah Gragson som är tillbaka i cupserien med Stewart-Haas Racing. Men laget vek aldrig från att hedra sitt kontrakt med Chevrolet hur illa det än gick.

“Vi tar med verktyg och människor i som behövde utrymmen. Så, det var ett riktigt bra tillfälle att ta itu med det eftersom vi väntar på att andra saker ska hända, säger Cohen. “Vi var i tävlingssäsongen, eller hur? Vi tävlar aktivt med ett Chevrolet-team. Du måste respektera dina nuvarande avtal; du måste hedra dem. Det gjorde vi.”

Nu när teamet är den nyaste medlemmen i Toyotas NASCAR-familj har det gjorts mycket investeringar. Det kommer inte att finnas för många förväntningar på säsongen 2024. Men lagägarna och cheferna hoppas på en förbättring. Hur tror du att Legacy Motor Club kommer att prestera i år? Låt oss veta dina tankar.

RELATED ARTICLES

Mest populär