Saturday, December 2, 2023
HemNBALeBron James, som en gång blev förolämpad av den "oansvariga" Damian Lillard,...

LeBron James, som en gång blev förolämpad av den “oansvariga” Damian Lillard, försökte stjäla smygande Lakers 2021

Hittills i sin NBA-karriär har Damian Lillard fått rykte om sig att vara en av de mest lojala superstjärnorna. Trots att Portland Trail Blazers inte är ett kraftpaket kan trepunktsexperten inte gå åt andra hållet. Det har funnits tillfällen som den sexfaldiga All-Star nått sina låga poäng och tänkt på att gå åt andra hållet. År 2021 väcktes rykten om att Dame möjligen vill ha ur sin livstidsfranchise. På samma sätt, med nyheterna i öronen, försökte LeBron James få honom att ta på sig en Los Angeles Lakers-tröja medan han såg en WNBA-match.

Historien mellan Lillard och kungen är en som började med granskning. Det stämmer, när Lillard fortfarande var ledig på college, bevittnade han LeBron James chockerande 2011 finaluppträdande. Som en Miami Heat förr i tiden lanserade 32-åringen en serie kränkande tweets på Akron Hammer. När han äntligen kom till NBA gick Lillard direkt till den 18-faldiga All-Star och bad om ursäkt för sina handlingar och ansåg dem oansvariga.

Sedan dess verkar de två dela en känsla av ömsesidig respekt för varandra. Men James kanske ville ha mer av sin kamrat. Under en intervju med The Ringer spelar Trail Blazers historien om den gången då Lakers superstjärna bjöd in honom till sitt hus efter att ha korsat vägar under Aces vs Sparks WNBA-matchen.

Den gången LeBron James ville att Damian Lillard skulle gå med i Lakers

Internet surrade när de såg Lillard och James dela en kram vid matchen mellan Las Vegas Aces och Los Angeles Sparks. Misstankarna började om ett möjligt team-up mellan de två generationens superstjärnor i NBA. Och det verkar som om kungen hade dessa motiv i tankarna. När hon pratade med The Ringer berättade Dame om händelsen och hur James bjöd hem honom till sitt hus. Det var där han skulle äta italiensk mat med kungen såväl som Anthony Davis.

DYK DYPARE

När stjärnorna pratade, fick James Lillard att berätta om sin situation med Portland Trail Blazers. 32-åringen hade detta att säga om deras utbyte: “Vi har precis klippt upp det bara om möjligheterna”

Tyvärr lyckades inte Lakers-duon övertala Lillard att bryta sin mest rädda kod. Svårigheterna var inte tillräckligt för att övertyga skarpskytten att gå med i 2020 års mästare. I ett överraskande beslut skulle han snart tillkännage sin förlängning med Portland Trail Blazers, vilket befäste sitt arv med organisationen. Damian Lillard är utan tvekan ett av de mest dödliga och gripande offensiva vapnen i ligan. När det gäller skyttar som kungen går, är det en match made in heaven.

Man kan bara föreställa sig vad ett partnerskap mellan Dame och LeBron James skulle leda till. Med Lillards dröm att vinna ett mästerskap, kan en flytt till Los Angeles Lakers ha sett honom uppfylla visionen. Trail Blazers-stjärnan vill dock göra med Portland där allt började. Han avslöjade att han skulle känna mest glädje om han kröntes till NBA-mästare med sin nuvarande lag.

Och det verkar som att franchisen hedrar hans engagemang eftersom de har satt ihop en solid lista den här säsongen. Tillägget av Jerami Grant tillsammans med Anfernee Simons uppkomst har gjort dem till en kraft att räkna med. Å andra sidan har LeBron James och Lakers kämpat för att få saker att hända.

Efter en chockerande förlust mot Pacers har lila och guld en chans att lösa sig mot Lillard’s Trail Blazers. Medan 32-åringen kommer att förbli utanför med skada, skulle en seger räcka långt för att återvinna det förlorade förtroendet. Tror du att Lakers tar revansch på Portland i sin andra matchup för säsongen? Låt oss veta dina åsikter i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär