Saturday, December 2, 2023
HemNBALeBron James skyddar sönerna Bronny och Bryce från "Too Much Basketball" trots...

LeBron James skyddar sönerna Bronny och Bryce från “Too Much Basketball” trots att han gick med i NBA direkt från gymnasiet

Allt eftersom basketspelet har fortskridit, fortsätter konkurrensen att växa. Kraven från spelarna är mycket större än de en gång var. Med fokus ständigt på college- och gymnasieidrottare är deras system mer av ett test. Från en ung ålder måste de kommande talangerna visa sig i flera tävlingar. Dessutom kommer det hela utan någon garanti för att ta sig till NBA. Likaså, som förälder, är LeBron James inte ett fan av kulturen. Och han hindrar sina två söner, Bronny och Bryce, från att vara för involverade i sporten.

Att växa upp i skuggan av en av de största basketspelare genom tiderna är inte lätt. Det sätter stora förväntningar redan från början. Detsamma har varit fallet med Bronny och Bryce James. Eftersom de två delar scenen som lagkamrater för Sierra High är de alltid under lupp. James äldste son, Bronny, är en fyrstjärnig rekryt med blicken inställd på att spela tillsammans med sin far. Å andra sidan är Bryce en lysande talang som brygger under kungens ledning.

Men medan LeBron James stödjer båda sina söner på alla plattformar, är han emot utvecklingen i förväntningarna. Noterbart under presskonferensen efter matchen erkände Akron Hammer att det förväntas för mycket av spelarna nuförtiden. Och med det växande antalet turneringar låter han inte sina två söner spela så mycket basket.

LeBron James låter sina söner vila

Efter säsongens högsta 39 poäng i vinsten mot San Antonio Spurs satte sig LeBron James ner för att prata med media. Bland de ämnen som diskuterades var en av spelarnas nuvarande förväntningar redan innan de kom till NBA. Med den vansinniga mängden turneringar känner James att det inte finns något utrymme för återhämtning i dagens spel. Dessutom uppgav den 18-faldiga All-Star att spelarnas kroppar går igenom betydande slitage även innan de kommer till den stora ligan. Det är en stor anledning till att han låter både Bryce och Bronny ta den nödvändiga ledigheten.

DYK DYPARE

LeBron James sa: “Jag tycker att det är för många turneringar, jag tycker att det är för mycket basket. Det spelas för många basketturneringar.” Den fyrafaldiga MVP:n fortsatte: “När jag har egna barn tillåter jag dem att inte spela i vissa turneringar. Jag har bara sagt till dem ‘Om du vill gå och bli en bra lagkamrat, coolt. Men om du vill sitta ute den första halvan av turneringen eller de första par matcherna, eller om du vill spela varannan match, så förstår jag helt.”

LeBron James sa att han först ville behandla Westbrooks skärsår eftersom “hans hälsa är viktigare än spelet.” När situationen väl eskalerade ville han göra något mot Zach Collins. pic.twitter.com/Q9x8GmLlXr

— Spectrum SportsNet (@SpectrumSN) 27 november 2022

Som en 20-årig veteran som fortfarande är på topp i sitt spel, vet LeBron James vikten av konditionering. Även efter så många miles på kroppen efter att ha kommit in i ligan direkt från gymnasiet, är kungen fortfarande på toppen av sitt spel. Med i genomsnitt nästan 26 poäng per match för Los Angeles Lakers, har den fyrafaldiga final-MVPen bemästrat vägen till lång livslängd. På samma sätt kan hans svar på sina söners förfrågningar vara till det bästa när han förstår hur mycket avgift kroppen kan ta.

Vägen till NBA är mycket svårare idag. Oddsen att ta sig till ligan är 1-3 333. Detta visar hur hård konkurrensen är vid dessa tider. Likaså är det nödvändigt för idrottare att vara i sin bästa form och reservera sitt bästa för sin proffskarriär. Både Bronny och Bryce delar drömmen som deras far förverkligade. Och med LeBron James som tar hand om dem har duon en stor chans att fortsätta den kungliga härkomsten i NBA.

RELATED ARTICLES

Mest populär