Saturday, December 2, 2023
HemNBA"LeBron Couldn't Hold Ali's Jock": Uppståndelse högljudd över LeBron James' splittande Jerry...

“LeBron Couldn’t Hold Ali’s Jock”: Uppståndelse högljudd över LeBron James’ splittande Jerry Jones-kommentar

LeBron James släppte en bomb på reportrarna under konferensen efter matchen den 30 november. Los Angeles Lakers besegrade Portland Trail Blazers med 128-109, där James och Anthony Davis satte in avgörande bidrag på 31 respektive 27 poäng. Under konferensen avfyrade den fyrfaldige NBA-mästaren en fråga mot reportrarna om varför han inte tillfrågades om det kontroversiella fotot av Dallas Cowboys ägare Jerry Jones från 1957.

Dessutom påpekade James också att reportrarna var ivriga att veta hans åsikt om Kyrie Irving men förblev tyst om Jerry Jones-kontroversen. Noterbart ledde LeBrons kommentarer om Jerry Jones nyligen till ett uppståndelse på Twitter.

Bob Sturm, författare till The Athletic, kritiserade nyligen LeBron James för att han kallade ut reportrar under presskonferensen i onsdags. Den berömda skribenten fick stöt från ett av fansen som stödde LeBron James uttalanden. Ett annat fan hävdade att den 18-faldiga All-Star tog upp ett problem som var nödvändigt att ta upp. Fansen föreslog också att LeBron kanske helt enkelt undrade av nyfikenhet, eftersom han får olika frågor om frågor utanför domstolen.

Sturm kritiserar LeBron James

Bob Sturm hävdade att LeBron James borde ha tagit upp frågan direkt istället för att tillrättavisa reportrarna. Han kritiserade också LeBrons show “The Shop”. Sturm kallade King James för en “egoman” och hävdade att han skapade en show bara för att ge sina åsikter som ingen hade bett om.

Dessutom svarade Sturm på ett fans kommentar om hans åsikter om LeBron James. Bob Sturm skrev, “Jag kan leva med det. LeBron kunde inte hålla Alis jock”. Ett foto från 1957 av Cowboys ägare Jerry Jones när han deltog i en desegregationsprotest satte för övrigt internet i brand nyligen. Därför hade LeBron ifrågasatt media om varför ämnet inte diskuterades som Kyrie Irving-kontroversen.

Jag kan leva med det. LeBron kunde inte hålla Alis jock.

— Bob Sturm (@SportsSturm) 2 december 2022

Den välrenommerade författaren påpekade att boxningslegenden Mohammed Ali var en föregångare och ståndaktig när det gällde att ta upp sociala frågor. Tvärtom, antydde Sturm, försökte LeBron James skapa en liknande inverkan på samhället utan att ta itu med rätt problem. Veteranskribenten hävdade också att åsikter från aktiva spelare skadade ligan.

Samtalet gav dock klarhet i båda sidors perspektiv. Vissa fans hade problem med att reportrar kallade svarta idrottare för kontroversiella uttalanden, men höll tyst när det gällde att människor från andra samhällen gjorde detsamma.

Vad sa LeBron James om Jerry Jones?

Nyligen dök ett foto av en 14-årig Jerry Jones upp. Han ses stå i ett hinder av vita studenter som försöker blockera sex svarta elever från att komma in på North Little Rock High School 1957. Dessutom har Jones också ett rykte om att aldrig anställa en svart tränare under sin tid. Därför ledde det kontroversiella fotot till ett massivt ramaskri i sportvärlden.

Nyligen tog LeBron James upp det ökända fotot från 1957 av Dallas Cowboys ägare Jerry Jones. James berättade att han undrade över att inte bli tillfrågad om sina åsikter på Jerry Jones-fotot. Lakerslegenden tillade, “Men när Kyrie Irving-grejen pågick var ni snabba med att ställa frågor till oss om det.”

LeBron uppgav att reportrarna var snabba med att fråga hans åsikter om Kyrie Irving-kontroversen. Men det nämndes inget om Jerry Jones-fotot som var känsligt för det svarta samhället i Amerika.

Hans frågor till reportrarna föll dock inte bra för många, inklusive Bob Sturm.

RELATED ARTICLES

Mest populär