Wednesday, February 28, 2024
HemNASCARLättande uppdateringar strömmar från den vördade sena modellstjärnans hem efter ryggradsförkylning gjorde...

Lättande uppdateringar strömmar från den vördade sena modellstjärnans hem efter ryggradsförkylning gjorde att fans fruktade för hans välbefinnande

Medan samhället fick ett uppehåll med Late-Model-aktionen i North Carolinas South National Motorsports Park som fängslade publiken trots den kyliga söndagskvällen, blev fansen också chockade när de såg ett fruktansvärt vrak som gjorde CARS Tour-mästaren, Deac McCaskill medvetslös.

Amerikas favoritvideo idag

2016 års CARS Tour-mästare var helt med och hoppades vinna Thanksgiving Classic-titeln i ett lopp med förare som Late-Model-legenden, Josh Berry och den lokala hjälten, Brenden Queen.

Även om loppet var en njutning för ivriga fans med fältet som blev lika häftigt som någonsin och jagade vinsten, fick det onda vraket deras hjärtan på halsen. Föraren sägs ha fått diagnosen hjärnskakning och kommer att ta ledigt för att vila och återhämta sig när familjen McCaskill förmedlade nyheterna till samhället.

Brutalt vrak häpnar fansen under Thanksgiving-helgens bonanza

Huvudtrauma är en helt annan sak. Om benfrakturer tar månader att återhämta sig från, tar hjärnskakning och allvarliga huvudtrauma år för föraren att komma tillbaka. Nu är det här en risk, varje förare bär på sig själv varje gång han ger sig ut till banan och sätter på sig hjälmen.

Även om några av dessa allvarliga skador tar slut i karriären som vi såg i fallet med den store Dale Earnhardt Jr, där en serie av trubbiga trauman mot veteranens huvud fick honom att tänka om sitt val, vilket försatte honom genom en mörk fas, de nuvarande medicinska faciliteterna är en välsignelse. Till skillnad från de tidigare fallen då förare tvingas hänga upp sina stövlar, numera genom metodisk behandling

Det för oss till det senaste som hände under söndagens Thanksgiving-klassiker. I det 52:a varvet av loppet på 250 varv framkallades försiktigheten av en stor påling. Bil #4 som var längst fram tickade av lavinen som fick flera bilar i vraket, och så småningom fick McCaskill snurrande runt och kraschade in i den inre barriären.

Lyckligtvis, timmar efter den fruktansvärda kraschen, förmedlade veteranens familjemedlemmar de goda nyheterna, vilket gav fansen en lättad suck. Enligt Matt Weavers tweet sa familjen: “Han fick diagnosen hjärnskakning men alla andra skanningar var tydliga. Läkaren vill att han ska följa upp en neurolog den här veckan och få mycket vila. Vi uppskattar allas tankar och böner och är så tacksamma att han är okej.”

“Butterbean” tar segern och slår ut Late-Model-legenden Josh Berry

Bortsett från det elaka vraket var loppet en välpaketerad underhållare för fansen. Den aggressiva men ändå städande racingen från “Butterbean” aka Brenden Queen och Josh Berry fick publiken på kanten av sina stolar. Faktum är att loppet snabbt utvecklades till en trippelhotsmatch när deltidsförare i NASCAR Truck Series, Kaden Honeycutt, utnyttjade momentumet och gick framåt för att utmana tävlingsledaren, Queen.

Berry som med nöd och näppe lyckades undkomma det ohyggliga vraket gick inte ner utan kamp. Veteranen gick tå till tå med 26-åringen tills Honeycutt tog steget och gick 3-vid för att fånga Queen. Från och med då stod duellen mellan Queen och föraren #17, Honeycutt. För att vara väldigt rättvis, gjorde Queen ett exceptionellt jobb och avvärjde #17:s attack trots däcksnackdelen.

“Min karriär kommer att vara över” – NASCAR:s sponsorkris sträcker sig till Dale Earnhardt Jr:s CARS-turné som veteranförare gör desperat vädjan

Vinsten gav också Queen en check på $15 000, hans prestation gav honom till och med beröm från Dale Jr som gick ner till banan för att personligen gratulera föraren.

RELATED ARTICLES

Mest populär