Wednesday, December 6, 2023
HemNASCARLångt innan han "överföll" Kyle Larson, förlorade Bubba Wallace sponsor efter att...

Långt innan han “överföll” Kyle Larson, förlorade Bubba Wallace sponsor efter att NASCAR-veteranen påstod att han “fick Bubba’d”

Redan 2020 var det ett virtuellt iRacing NASCAR-lopp med flera förare i Cup-serien. På Bristol Motor Speedway hamnade Bubba Wallace på fel sida av veteranföraren Clint Bowyer. Senare slutade Wallace “rage” loppet och betalade mer eller mindre priset för det. Detta berodde på att märket Blue-Emu vägrade att sponsra föraren längre.

De två förarna stod för övrigt sida vid sida när Wallace vände Bowyer in i väggen. Sedan blev det fler kollisioner mellan de två som orsakade ett större vrak. Bowyer skämtade bara, “Jag fick Bubba’d. Oj! Man! Det här är värre än det verkliga livet! De här killarna glömmer att det är ett lopp på 150 varv. Kom igen Bubba! Dum sak!”

DYK DYPARE

Vilka följder fick Bubba Wallace?

Blue-Emu verkställande vicepresident Ben Blessing var rasande på den dåvarande Richard Petty Motorsports-föraren. Han var särskilt arg över att Wallace bestämde sig för att rasa och lämna loppet. Wallace tog inte så vänligt emot reaktionen från Bowyer. Wallace kände att reaktionen var hård och sa: “Det är det. Det är därför jag inte tar detta skit på allvar”. Sedan, med en sista ‘Peace Out’, lämnade han spelet och streamen helt. Säkert att säga, jippon på den virtuella banan imponerade inte särskilt på Blessing i verkliga livet.

Blessing sa argt: ”Vi sponsrar inte Bubba längre. Kan du föreställa dig om han gjorde det i verkligheten på en bana? Jag betalar honom inte en cent. Jag brukade arbeta i NASCAR och du kommer inte att hitta den dollar-för-dollar avkastning på investeringen vi fick på detta. Vi trodde att detta var en välsignelse för oss. Men sedan får du reda på att du inte sponsrar en NASCAR-förare, du sponsrar någon som min 13-årige son som tog sönder sin handkontroll när han spelade ett spel där han bygger hus.”

Sedan dess har Wallace nyktrat till mycket, men emellanåt har Wallaces humör blossat upp. Exempel: 2022 års NASCAR Cup-lopp på Las Vegas Motor Speedway. Där borta trasslade han med titelförsvararen Kyle Larson i ett medvetet drag. Senare blev han fysisk med Larson och fick en avstängning i ett lopp för sina upptåg.

RELATED ARTICLES

Mest populär