Saturday, December 9, 2023
HemF1Lando Norris går samman med Max Verstappen för att avge dom över...

Lando Norris går samman med Max Verstappen för att avge dom över Las Vegas GP:s “Clown Show”

Las Vegas GP, ett spektakel insvept i Sin Citys glitter och glamour, har antänt en uppsjö av åsikter från två av Formel 1:s mest framstående figurer: Max Verstappen och Lando Norris. När de tog fart för det näst sista loppet av en säsong som präglades av Verstappens historiska dominans, skrädde inte den holländska mästaren orden och liknade evenemanget med “99% show och 1% sportevenemang”. Denna känsla återspeglades i hans beskrivning av pre-race-ceremonin, där han kände sig som en “clown”, en tydlig nick till hans ogillande av evenemangets flamboyance över öppningsceremonin.

Verstappen, känd för sin rättframhet, förblev inte entusiastisk över själva banan, och betonade hans fokus på prestanda snarare än den omgivande fanfaren. Han uttryckte ett uppriktigt ointresse för evenemangets glittrande exteriör, en känsla som kan få resonans hos purister som längtar efter den råa essensen av att tävla över utarbetade glasögon.

Vad sa Lando Norris om Las Vegas GP?

Lando Norris uttryckte en blandning av acceptans och subtil oro med Formel 1:s föränderliga karaktär, och betonade en förändring mot spektakel framför det traditionella racingfokus.

Norris tror att “Det är mer en show än för några år sedan, för att vara ärlig, jag vill bara komma hit och köra.”

De tillagda showbiz-elementen, även om de förstås som en del av verksamheten, varvar inte riktigt hans motorer på samma sätt. Att delta i evenemang som Netflix golfturnering, erkänner han, är inte hans kopp te. “Jag har aldrig varit det största fan av att göra den här typen av saker,” erkände han och tillförde en personlig touch till hans professionella perspektiv.

Norris reflektioner ger en inblick i det inre av en sport där skådespel och fart nu går hand i hand. Det är en delikat balans mellan underhållningsverksamheten och racingens renhet, en balans som förare som Norris navigerar med en blandning av motvilja och förståelse.

När Norris står på randen av sin första Grand Prix-seger, hotande i Norris backspegel är Red Bull-teamet, ledd av Max Verstappen, en kraft som har dominerat säsongen med ett järngrepp.

Las Vegas-uppgörelse: Lando Norris hopp vs. Red Bull dominans

Det finns en gnutta hopp för Norris och hans supportrar. Singapore-loppet var inte Red Bulls bästa timme, eftersom deras RB19-bil kämpade i de snäva kurvorna, en sällsynt spricka i deras annars enorma rustning. Det misstaget gjorde att Verstappen slutade en avlägsen femma, ett resultat som Norris utan tvekan minns med en blandning av frustration och hopp.

Snabbspola fram till Las Vegas, och miljön kunde inte vara mer annorlunda. Stadens berömda Strip, känd mer för sina bländande ljus och höga insatser, förvandlas till en höghastighetsracingbana med böljande hörn och en nästan 2 km lång sträcka som inbjuder till fullgasracing. Det är en layout som, på pappret, spelar till Red Bulls styrkor, ungefär som Monza-banan, där Verstappens hastighet var oöverträffad.

Trots oddsen håller Norris fast vid hoppet och längtar efter en upprepning av den singaporeanska upprördheten. Men han är också redo för en verklighetskontroll och förväntar sig en prestation som liknar Monza från Red Bull. När han undersöktes om Verstappens sårbarhet i Vegas, med tanke på banans nya och okända faktorer, svarade Norris med en uppmätt kanske, och erkände oförutsägbarheten men förringade vilda spekulationer. “Om du ser tillbaka på Monza var han mycket snabbare än någon annan. Kan vara en annan Singapore-typ sak, men osannolikt. Det är bara mycket gissningar och det är ingen idé att gissa, sa han.

I en sport där variabler kan vända utvecklingen på ett ögonblick, vet Norris värdet av även de minsta chanserna. En liten förändring i vädret, ett tillfälligt förfall, kan vara skillnaden mellan att fortsätta som en chaser eller att komma ut som en mästare. Ändå, som Norris träffande uttrycker det, “det kan gå hur som helst.”

RELATED ARTICLES

Mest populär