Wednesday, December 6, 2023
HemOlympicsLance Armstrongs berättelse om att han återvände sin olympiska ära visar att...

Lance Armstrongs berättelse om att han återvände sin olympiska ära visar att hans sår var brett och djupt

I januari 2013, 13 år efter att Lance Armstrong säkrade tredjeplatsen vid de olympiska sommarspelen i Sydney 2000, ombads cyklisten att lämna tillbaka sin bronsmedalj. Efter att ha försenat det i flera månader lämnade Lance slutligen tillbaka medaljen till Internationella olympiska kommittén (IOC).

Han meddelade detsamma på sina sociala medier och fick beröm från sina fans för att de gjorde rätt.

Lance Armstrong fråntogs sin OS-titel

Några månader före Armstrongs tillkännagivande hade IOK strukit Armstrongs tredje plats i Sydney. Därefter bad de om medaljen tillbaka. Det strikta beslutet att stryka Lances seger kom efter att han erkände dopning under turneringen. Armstrong hade formellt deklarerat att han använde prestationshöjande droger under hela sitt yrkesliv. Under tiden som den pensionerade cyklisten ombads att lämna tillbaka sin medalj hade han redan fråntagits sina Tour de France-titlar.

2000 Brons är tillbaka i besittning av @usolympics och kommer att vara i Schweiz snarast @olympics. http://t.co/IxwLy4KD1f

— Lance Armstrong (@lancearmstrong) 12 september 2013

Slutligen, i ett Twitter-inlägg riktat till IOK, förklarade Armstrong att han äntligen hade lämnat tillbaka medaljen i fråga. han skrev“2000 Brons är tillbaka i besittning av @usolympics och kommer att vara i Schweiz snarast.”

DYK DYPARE

En talesperson för IOK bekräftade senare detsamma. “Ja, vi har det … det är i valven,” sade han. IOK bekräftade också att de inte kommer att omfördela bronsmedaljen.

Armstrongs upptåg är obevekliga

Lance Armstrong är utan tvekan den mest ökända idrottaren i sin sporthistoria. Nyligen blev 51-åringen inblandad i ytterligare en skamlig händelse. I Puerto Pollensa, Mallorca, åt den pensionerade atleten middag och drinkar med vänner på Hotel Illa d’Or.

Vid evenemanget ska Armstrong enligt uppgift försöka filma några kvinnor vid en bröllopsmottagning. Dessutom, enligt olika källor, försökte Armstrong upprepade gånger att engagera en gift kvinna som ständigt avfärdade alla hans försök att skapa konversationer. En gäst rapporterade, “Men han ville inte släppa taget och han bjöd in henne att gå ut med honom för en diskussion.”

Dessutom försökte en av Armstrongs vänner slå på brudens mamma, vilket gjorde att saker och ting nästan gick överstyr.

Vad var din reaktion när Armstrong erkände dopning? Låt oss veta i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär