Sunday, December 10, 2023
HemCyclingLance Armstrong råkade en gång i en hemsk olycka med sin framtida...

Lance Armstrong råkade en gång i en hemsk olycka med sin framtida fru och detaljerna är fortfarande skissartade

Många fans ansåg en gång i tiden Lance Armstrong, den största cyklisten genom tiderna. Armstrong vann den ena Tour de France efter den andra tills han vann sju turer i rad. Men till skillnad från många idrottare blev Lance en sjufaldig mästare efter att ha överlevt testikelcancer. Lance blev ansiktet utåt för en av de mest välkända cancermedvetandestiftelserna, Livestrong.

Men det hela rasade när nyheterna om Armstrong som använder PED:er dök upp. USADA undersökte Lance 2012 och rapporterade att han hade använt förbjudna ämnen. Den vanärade cykellegenden hamnade dock i juridiska problem av en annan anledning 2015. En hemsk olycka, vars detaljer fortfarande är otydliga.

De skumma detaljerna

2015 råkade Lance Armstrong och hans dåvarande blivande fru Anna Hansen ut för en olycka. Händelsen inträffade efter att Armstrong och Anna lämnat ett välgörenhetsevenemang som de hade deltagit i i Aspen. Efter att ha kört för fort på isiga vägar svepte deras bil två andra parkerade fordon från sidan. De orsakade skador på alla inblandade bilar. Lyckligtvis förblev varken Armstrong eller Anna oskadda i olyckan.

Efter krocken kom en boende ut för att kolla källan till den högljudda kraschen. Han berättade för polisen att han såg en kvinna som närmade sig honom efter olyckan och bad om ursäkt. Polisen identifierade senare att kvinnan var Anna. Hansen sa att hon satt bakom ratten när bilen sladdade av gatan och träffade de två parkerade bilarna.

Lance Armstrong är förlovad med sin långvariga flickvän, Anna Hansen: https://t.co/yj7EOIyRim pic.twitter.com/viSW9FAUN8

– OCH! Nyheter (@enews) 24 maj 2017

Hon klargjorde också varför hon körde. Hon sa att Armstrong hade druckit “lite” vid välgörenhetsevenemanget. Polisen korskontrollerade dock med betjänten på välgörenhetsstället. Betjänten sa att Armstrong körde när paret lämnade lokalen. Anna berättade senare för polisen att hon tog på sig skulden för att paret inte ville ha publicitet.

Efter avslöjandet åtalade polisen Armstrong. Han undvek dock domstolen och betalade $238,50 plus rättegångskostnader. Medan de avgjorde fallet är många detaljer kring händelsen grumliga.

Lance Armstrong och Anna Hansens äktenskap

I augusti gifte sig Lance och Anna med varandra. Armstrong publicerade ett gäng bilder från sitt bröllop på Instagram. Paret knöt säcken på en plats som är synonym med hans cykelprestationer, Frankrike.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lance Armstrong (@lancearmstrong)

“Det var en kväll full av skratt och massor av glädjetårar”, skrev Lance. Han sa också att Anna hade varit hans klippa de senaste 14 åren. “Jag skulle inte ha överlevt dem (14 år) utan dig”, skrev Armstrong också.

Vem tror du var ansvarig för olyckan?

RELATED ARTICLES

Mest populär