Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARLämnas hängande efter försäljningen på 40 miljoner dollar, Anthony Alfredo hittar en...

Lämnas hängande efter försäljningen på 40 miljoner dollar, Anthony Alfredo hittar en plats för 2024 med det tidigare laget vår motorsport

NASCAR Xfinity-serien föraren Anthony Alfredo kommer att återvända till Our Motorsports 2024. Efter en snålhet med BJ McLeod Motorsports under de två senaste Xfinity-säsongerna kommer den 24-årige föraren att tävla i nr 5 Chevy under den kommande säsongen. Nyheten kommer efter försäljningen av BJ McLeods Live Fast Motorsports Cup Series charter till Spire Motorsports tidigare i år.

Amerikas favoritvideo idag

Alfredo tävlade i en Our Motorsports-bil 2022 och kommer med glädje att behålla sin plats i Xfinity Series. Han har varit på radarn för Cup-serien lag under en tid, efter att ha visat potentialen att bli en framtida cupseriestjärna. Med flytten till Our Motorsports har han behållit sin bana mot NASCAR:s toppklass.

Anthony Alfredo säkrar sin framtid i Xfinity Series

Nyheten om Live Fast Motorsports charterförsäljning kom tidigare i år, i september. Delägare BJ McLeod och Matt Tifft satte en prislapp på 40 miljoner dollar på plats i cupserien, vilket Spire Motorsports nappade. Spire har utnyttjat möjligheten att låna ut 2022 Truck Series-mästaren Zane Smith som en del av sin allians med Trackhouse Racing.

När det gäller Anthony Alfredo kunde charterförsäljningen ha inneburit några inkommande förändringar av bilen och teamets faciliteter. LFM köpte chartern för cirka 10 miljoner dollar från den icke-operativa Go Fas Racing 2020. Med en vinst på cirka 30 miljoner dollar kunde BJ McLeod Motorsports ha investerat en del av det beloppet i sin bil nr 78 i Xfinity Series, som Alfredo körde.

Med nyheten om Anthony Alfredos ankomst har Our Motorsports beslutat att ändra sitt bilnummer till nr.5 från #02. Alfredo kommer att återförenas med sitt tidigare team, efter att ha noterat en topp-5 och fyra topp-tio-placeringar 2022. Alfredo uttryckte sin glädje över flytten, “Jag är stolt över möjligheten att återvända till Our Motorsports och köra nr. 5 Chevrolet Camaro. Vi har alla viljan att vinna, och jag tror på det team av människor vi sätter ihop.”

Our Motorsports förmedlade också sitt förtroende för partnerskapet och sa: “Vi är mycket glada över att välkomna Anthony tillbaka till Our Motorsports”, sa Our. “Vi har samma mål, och med den erfarenhet han har vet vi att vi kan utmärka oss 2024.”

Medan BJ McLeod alltid har varit en inkonsekvent närvaro i Cup-serien, var försäljningen av BJMM:s charter oväntad. Hans vinst från försäljningen tyder dock på en förändring i scenariot för lag som inte lyckats imponera i cupen.

Alfredos drag visar de snabba förändringarna i NASCAR för racerbilsförare

Anthony Alfredo har tävlat i cupserien i en Front Row Motorsports Chevrolet. Men att inte visa imponerande resultat med FRM innebar att han var tvungen att flytta till Xfinity Series. Detta gjorde att han kunde visa upp sin kvalitet i sina begränsade startar med Richard Childress Racing.

Alfredo hade ett bra tempo och visade lovande med RCR tills Our Motorsports kom på tal 2022. Men med charteravtalet som tvingade lagen att uppfylla vissa krav i slutet av säsongen och gå med vinst, minskade Our sin lista från tre bilar i Xfinity till en enda bil. Som ett resultat blev Anthony Alfredo kvar på jakt efter ett lag, och det var då BJ McLeod och Matt Tifft kom och ringde.

Anthony Alfredos karriär har påverkats mycket av situationen för de lag han varit med i. Många lag över de tre nationella serierna har kämpat för att klara sig. Det var också vad som hände med BJMM, som fann det bättre att göra en vinst på 30 miljoner dollar genom en försäljning efter bara tre säsonger i cupen. Den prekära situationen har belysts gång på gång. Från en kamp för att hitta sponsorer till en plats i team, NASCAR-förare har haft mycket på sina tallrikar.

RELATED ARTICLES

Mest populär