Wednesday, February 28, 2024
HemNBALamelo Balls förbättring inom ett specifikt område gav honom "respekt" från motståndare,...

Lamelo Balls förbättring inom ett specifikt område gav honom “respekt” från motståndare, per Hornets All-Star

Tidigt på säsongen blev LaMelo Ball, den elektriska poängvakten, ett ämne för diskussion bland NBA när Charlotte Hornets hamnade i rampljuset. Trots skadan som han drabbades av förra året var Ball en ljus gnista för Hornets. Trots det började laget få fart bara för att hitta ett annat hinder i väntan när Ball ådrog sig en vrickning av höger fotled mot Orlando Magic den 26 november. Hans inflytande på banan, särskilt i en specifik del av spelet, har säkerställt att han får hög respekt även från motståndarna, vilket indikeras av Charlottes All-Star Gordon Hayward.

Amerikas favoritvideo idag

Hayward berömmer LaMelos trepunktsprecision

Med de tidiga kampen för Charlotte Hornets, var lag som frågade om LaMelo Balls snabba uppgång inte skonade under den perioden. Hayward kastade ljus över Balls utveckling i en exklusiv intervju för HoopsHype.com och förklarade vilka specifika förbättringar som ledde honom till en fantastisk säsong. På frågan om LaMelo Balls utveckling i sitt spel som har gjort det möjligt för honom att utan tvekan spela på NBA-nivå i år, sa Gordan Hayward: “Sättet han slog sina treor öppnade verkligen upp hans spel eftersom det gör att lagen måste respektera det. Nu kan han köra och komma i banan där han kan spela och avsluta runt sargen. Hans effektivitet från tre har öppnat upp hela hans spel”.

Hayward säger att motståndare måste respektera LaMelos färdigheter från andra sidan bågen. Förutom att öka en individs poäng, går det långt mot att förbättra lagets offensiv. Detta hjälper Ball att utnyttja luckorna och spela eller avsluta vid kanten mot motståndarnas försvar som tvingas utöka sin täckning.

Balls trepunktsprecision är nu ett potentiellt hot för Hornets. Hayward berättade hur det har banat väg för Ball att visa hela sin offensiva arsenal. Respekt från motståndarna är mer än bara ett vittnesbörd om Balls prestation; det återspeglar också det strategiska värdet som Ball tillför Hornet-spelarnas övergripande spel.

LaMelos återkomstdatum osäkert efter ankelskada

När Ball sitter på sidlinjen och återhämtar sig från en vrickning i höger fotled, hägrar frågor om den potentiella varaktigheten av hans frånvaro. En MR bekräftade en vrickning i höger fotled och teamet meddelade att Ball kommer att omvärderas nästa vecka. Tidiga spekulationer antydde en långvarig frånvaro för Ball, vilket väckte oro bland fansen och Hornets trogna. Ändå finns det ett litet hopp eftersom ingen officiellt kan säga när han kommer tillbaka.

Ball kan sedan vara tillbaka i fältet igen om omvärderingen anses vara positiv. Förväntningen växer på att han kanske kommer tillbaka i den första matchen efter skadan, vilket kommer att hända hemma mot Toronto Raptors den 8 december. Många Hornets-supportrar ser mycket fram emot rapporter om Balls återhämtning så att han kan återuppta spelet så snart som möjligt.

RELATED ARTICLES

Mest populär