Saturday, December 9, 2023
HemBasketball"Lakers Ganged Up on Him": Phil Jackson tappade cool på Michael Jordan...

“Lakers Ganged Up on Him”: Phil Jackson tappade cool på Michael Jordan i Public Leaving Scottie Pippen känner sig ställd

Efter att ha kämpat för att hitta framgång på 80-talet kom Michael Jordan och Chicago Bulls äntligen över puckeln att vinna ett mästerskap strax efter början av ett nytt decennium. Chicago Bulls vann Magic Johnson och Los Angeles Lakers i NBA-finalerna 1991. Och resten är historia. De finare detaljerna i den ansträngande serien är dock inte invigda för den tillfälliga fansen.

Visste du att Phil Jackson instruerade Jordan att lämna över tyglarna till en annan Bulls-spelare i seriens sista spel? Och nej, det var inte Scottie Pippen.

I ett av utdragen från hans New York Times bästsäljande självbiografi “Unguarded” ger Scottie Pippen en POV från Chicago Bulls-dynastins första mästerskapslopp. Insikten ger oss en sällsynt titt på lagets disposition under den intensiva kampen mot Lakers. Dessutom avslöjade Pippen också hur den legendariske tränaren Phil Jackson gjorde en enorm justering i slutminuterna, vilket säkrade vinsten.

Phil Jackson åsidosatte Michael Jordan i slutminuterna av 1991 års NBA-final

Trycket var på topp någonsin i slutminuterna av match 5 på Staples Center. Med mindre än fem minuter kvar stod båda lagen lika till 93. Phil Jackson var dock inte nöjd. Under en av timeouterna gjorde han en djärv justering. Veterantränaren frågade Michael Jordan, vilken spelare som “var öppen när Lakers gick ihop med honom.” Jordan uttalade namnet John Paxson. Jackson utbrast sedan: “Skaffa sedan bollen till honom!” Med förtroende för sin tränare och sin lagkamrat gjorde Jordan exakt vad Jackson sa till honom under resten av matchen.

DYK DYPARE

I en chockerande händelseutveckling började Bulls ta kontroll över spelet under tyglarna på 6’2″ guard John Paxson. På grund av sin skytteskicklighet tog Paxson över Bulls anfall. Dessutom svepte Paxson en 18-fotare överst på nyckeln för att föra Bulls före med fyra med mindre än en minut kvar.

Scottie Pippen satte dock den sista spiken i kistan. Pippen säkrade vinsten genom att göra två frikast på välgörenhetsstripen. Enligt hans ord, “Det var det.” Dagen markerade födelsen av Chicago Bulls-dynastin på 90-talet.

Denna incident startade processen med att Michael Jordan litade på sina lagkamrater. Därför var det ett avgörande drag för Bulls-listan, inklusive stjärnor som Scottie Pippen. “Det var på tiden”, kommenterade Pippen om att Jordan började lita på sina lagkamrater och Phil Jacksons coachning.

Se historien – Varje NBA-stjärna betalar en Michael Jordan-skatt till denna dag som började för en Lakers-revansch 1991

När de gick in i match 5 ledde Bulls med 3-1 mot Magic Johnson och Los Angeles Lakers. Scottie Pippen hade det kämpigt i de fyra tidigare matcherna. Dessutom, i POV från utdraget i hans bok, var Pippens betänkligheter inför slutspelet uppenbara. Men Pippens elände i serien fick rätt efter att Paxon gjorde skottet och säkrade titeln.

RELATED ARTICLES

Mest populär