Tuesday, February 27, 2024
HemNASCARLag inte "head over Heels" med NASCAR:s senaste affär eftersom charterförhandlingarna fortfarande...

Lag inte “head over Heels” med NASCAR:s senaste affär eftersom charterförhandlingarna fortfarande står stilla

Det är ingen hemlighet hur NASCAR har varit med och genomfört flera förhandlingar bakom kulisserna. Med avtalet om 7,7 miljarder dollar medierättigheter har det säkerligen skapat mer klarhet till sin fanbas. Men eftersom charterförhandlingarna fortfarande inte fortskrider någonstans, har det varit en källa till oro för många Cup Series-lag.

Amerikas favoritvideo idag

Liksom NASCAR:s tv-paket löper även de nuvarande charter ut under säsongen 2024. Även om sanktionsorganet framgångsrikt har stängt det förra, finns det inget mer som Cup Series-lagen skulle älska än att stänga charteravtalen.

Lagen i NASCAR Cup Series är inte helt nöjda med det nya medierättighetsavtalet

Enligt Sports Business Journal förseglade NASCAR affären på 7,7 miljarder dollar under loppet av sju år. Även om det innebär att man får en genomsnittlig årlig intäkt på 1,1 miljarder dollar per år, betyder det att man får 40 % mer än vad det styrande organet får i det befintliga medierättighetsavtalet.

Detta borde verkligen vara en glädjande aspekt för de inblandade lagen. Nyligen gick Adam Stern från Sports Business Journal med i Dirty Mo Live-podcasten för att ge sin syn på feedbacken som fick med det nya medierättighetsavtalet. Stern förklarade sedan hur vissa ansåg att NASCAR kunde ha slutat med en större och bättre affär.

Enligt honom ansåg några andra att sporten kunde ha gynnats bättre genom att få några fler lopp i sändningen. Medan Stern accepterade att det fanns vissa reservationer från team, var inte alla “head over heels” nöjda med avtalet om mångmiljarder mediarättigheter.

SBJ-journalisten påpekade också hur NASCAR har tappat över 50 % av sina betyg sedan man senast förhandlade fram charteravtalet. Trots detta faktum förtjänar en uppskattning från NASCARs sida för att kunna få en 40-procentig ökning av mediarättighetsintäkterna.

Sammantaget ansåg Stern att NASCAR gjorde ett rättvist jobb om inte ett bra jobb ur lagens perspektiv när det gällde medierättighetsaffären. Han antydde till och med att detta skulle få lagen att kräva mer pengar från det styrande organet i de pågående charterförhandlingarna, särskilt efter vad sportens president Steve Phelps nyligen sa.

I ett nyligen zoomat möte under Race Industry Week sa han: “Våra tävlingslag förlorar i stort sett pengar på cupnivå och det är något vi måste lösa för dem. Vi kan lösa det med två nyckelpelare. En är att se till att de får ytterligare intäkter. De är intresserade av att få mer pengar från sanktionsorganet och spåren genom plånboken, och det är något vi måste göra.”

Phelps hade verkligen en eftertrycklig inställning till de inblandade teamen. Han är dock fortfarande osäker på hur de nya pengarna ska fördelas vid förlängningen av charteravtalet.

NASCARs president Steve Phelps ger en uppdatering om förnyelsen av charteravtalet

Med den nya medierättighetsaffären stängd kunde NASCAR nu sitta med team och strukturera hur det kunde betala dem som en del av ett nytt charteravtal. I allmänhet garanterar sanktionsorganet ett fast belopp till varje charterlag för säsongen och belönar dem baserat på deras prestationer.

Historiskt sett har NASCAR allokerat 25 % av mediarättighetsintäkterna till de inblandade teamen, med 10 % för sig själv. Återstoden 65% går till banor som ägs av antingen NASCAR eller Speedway Motorsports. Men med det nya medierättighetsavtalet är sportpresidenten Steve Phelps fortfarande osäker på hur de skulle gå tillväga med de extra pengarna.

Som rapporterats av Fox Sports sa han: “Inget att rapportera just nu om hur dollarn kommer att fördelas. Det kommer att vara mellan våra team och oss under de kommande månaderna när vi får våra charter förlängda. Jag vet inte exakt när vi ska få det (charteravtalet) klart. Teamen och vi själva är fast beslutna att göra det.”

Nu när medierättsaffären är stängd är det bara på tiden att förhandlingarna om charteravtalet görs och avslutas. Det återstår dock att se vad teamen förväntar sig och hur NASCAR går tillväga för sin verksamhet den här gången.

RELATED ARTICLES

Mest populär