Wednesday, February 28, 2024
HemSoccerKylian Mbappe måste vinna UEFA Euro 2024 för att få chansen på...

Kylian Mbappe måste vinna UEFA Euro 2024 för att få chansen på Ballon d’Or Glory, tror Pundit

Nytt år men samma gamla Kylian Mbappe. Efter en 10-dagars paus fortsatte fransmannen där han slutade med en fin attack mot Toulouse. Detta tar hans säsongssiffra till 22 mål på 23 matcher. Imponerande siffror, bland de bästa i Europa. Det verkar dock inte räcka för att säkra sin första Ballon d’Or. Enligt en förståsigpåare beror hans chans på att ha en klinisk EM 2024-kampanj, precis som två av hans viktigaste rivaler.

Amerikas favoritvideo idag

Den franske kaptenen kommer att vara medveten om att hans sida är en av favoriterna för turneringen. Med Lionel Messi & Cristiano Ronaldo utanför Europa och Luis Enrique som gör stora framsteg i PSG, kan detta vara Kylian Mbappes bästa möjlighet att vinna det eftertraktade priset.

EM 2024 är nyckeln till Kylian Mbappes Ballon d’Or-hopp trots att det “inte är kriteriet”

Detta menar Janusz Michallik, en fotbollsexpert på ESPN FC-showen. Enligt honom, “Jag tror att om Mbappe har en turnering som han hade i Argentina kom ihåg att du vet att jag menar att han gjorde ett hattrick i finalen om de skulle vinna den (Euro 2024), kommer folk att komma ihåg att även om det är inte kriterierna. jag tror du vet för att Mbappe ska vinna måste han vinna EM enligt min åsikt.” Experten har varit spot-on med sin syn på att komma ihåg människor. Topparna och spänningen i en knockout-turnering är mycket lättare att fästa i sinnena hos fans och experter jämfört med en säsong med 38 matcher.

Detta är troligen anledningen till att Lionel Messi slog Erling Haaland till Ballon d’Or, trots att den senare vann en treble och gjorde 50 mål under kalenderåret. Enligt fotbollsexperten är den engelska duon Harry Kane & Jude Bellingham också de främsta rivalerna till Kylian Mbappe om Ballon d’Or. Med dem är England också ett allvarligt hot mot Frankrikes Euro-strävanden. Enligt hans tidigare kommentarer verkar det som om fransmannen själv inser hur viktigt det är att vinna internationella turneringar i samband med Ballon d’Or.

“Messi var tvungen att vinna det, han vann VM”, Mbappes ord skildrar den brutala Ballon d’Or-sanningen

Kylian Mbappe presterade bättre än Lionel Messi i 22/23 Ligue 1-kampanjen (29 mål mot 16). Ändå är hans kommentarer efter Messis åttonde Ballon d’Or-seger ganska intressanta. Han sa: “Messi var tvungen att vinna den, han vann världscupen, han vann Ballon d’Or. Haaland har också en fantastisk säsong, jag också… men förutom att vinna ett världscup så väger det inte mycket.”

Trots bättre siffror och ligakampanjer kom duon till korta när den argentinska maestroen tog Ballon d’Or tack vare sin världscupseger. Messi hade 100 fler röster än tredubbla Haaland som var tvåa. Kylian Mbappe, som kom till kort mot argentinaren i finalen, skulle ha lärt sig vad som krävs för att vinna Guldbollen.

Kan han vinna Ballon d’Or den här säsongen? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär