Sunday, December 10, 2023
HemNASCARKyle Petty skickar ett hårt meddelande till Rick Hendrick Star när han...

Kyle Petty skickar ett hårt meddelande till Rick Hendrick Star när han klumpar Christopher Bell i samma liga

Hendrick Motorsports hade en gyllene chans att vinna Cup-serien med två förare i mästerskapsloppet, men det var helt enkelt inte meningen. I slutet av dagen gick Ryan Blaney segrande över Rick Hendrick och hans team. För att öka hans elände gjorde NASCAR-veteranen Kyle Petty en ganska föga smickrande jämförelse mellan Hendrick-förarna och en av deras största rivaler, Joe Gibbs Racing. Mer specifikt, Christopher Bell.

När han gick in i Phoenix-helgen måste Rick Hendrick ha varit en självsäker man. Både Kyle Larson och William Byron ansågs vara starka favoriter till titeln. Med fyra respektive sex vinster fanns det mycket att vara säker på. Men oavsett hur hårt de försökte undgick det slutliga målet dem den här säsongen.

Veteraninsider ökar Rick Hendricks elände efter förlusten i cupserien

En av de största problemen som plågar NASCAR idag är dess minskande popularitet. Det är ingen hemlighet att sporten stadigt har tappat tittarsiffror i flera år nu. En av anledningarna till detta debacle kan vara bristen på en mästare som mainstream kunde relatera till. Rick Hendrick och hans team verkar lida av samma problem.

När Kyle Petty pratade om den här frågan liknade de två Hendrick-mästerskapsförarna med Christopher Bell när det gäller deras personligheter. Larson hade vunnit Cup-serien 2021 men hans personlighet gjorde ingenting för sporten när det gäller dess popularitet och tittarsiffror. Petty tror att i detta avseende är Larson, Byron och Bell likadana.

“Självklart har vi haft Kyle Larson som mästare så du har det meritlistan. William Byron försöker fortfarande hitta sin personlighet på många sätt och Christopher Bell på samma sätt. Christopher Bell kommer fram bättre när du inte pratar med honom i luften än när du pratar med honom i luften. Han måste göra den övergången”, sa 63-åringen i ett nyligen avsett avsnitt av Fast Talk.

Kyle Petty nämnde också att med Ryan Blaney som Cup Series-mästaren har NASCAR ett gyllene tillfälle att marknadsföra en stjärna som har mer personlighet än de tre ovannämnda. Den före detta Cup Series-föraren tror att Blaney kan nå en yngre publik tack vare sin kunskap om popkultur.

“Jag tror att det är dags eftersom vi har en möjlighet, jag tror att sporten har en möjlighet med Ryans stora kulturella kunskap om Star Wars och allt annat som han är ett fan av att kasta ut honom i den generationen och säga hej jag Jag är en spelare här också och du kan relatera till mig, tillade Petty.

Medan Kyle Petty verkar vara ett stort fan av Ryan Blaney som cupseriemästare, var 63-åringen tvungen att erkänna sitt misstag för Team Penske-mannen efter att han tog cupserien. Petty hade tidigare gjort jämförelser mellan Blaney och Kasey Kahne i den meningen att 29-åringen inte fullt ut utnyttjade sin potential.

Fans går efter NASCAR när nedgången fortsätter trots försäljningsvolymen i Phoenix

Kyle Petty erkänner besegrad efter att ha underskattat Ryan Blaney

Efter att ha vunnit sin första cupserietitel såg Ryan Blaney till att komma tillbaka till 63-åringen. “Det krävs mycket för att bli bra i den här sporten. Jag vet att Kyle Petty säger att jag aldrig gör någonting, men förhoppningsvis bevisade jag att han hade fel i kväll, sa 29-åringen.

Det tog inte lång tid för Kyle Petty att svara men den här gången hade han bara lovord till föraren av #12. Han erkände också sitt fel i bedömningen samtidigt som han gratulerade Team Penske-stjärnan. “Det borde han också ha gjort! Jag förtjänar det!”

Med NASCARs största pris i bagaget kommer Ryan Blaney kanske ha den bästa semestersäsongen av någon i cupserien i år. Han har fått beröm från experter över hela landet och med tanke på hans nivå av engagemang är det välförtjänt.

RELATED ARTICLES

Mest populär