Wednesday, February 28, 2024
HemNASCARKyle Larsons Dirt Racing Mentor imponerad av Chili Bowl Nationals förberedelser

Kyle Larsons Dirt Racing Mentor imponerad av Chili Bowl Nationals förberedelser

Ett av årets mest efterlängtade motorsportevenemang, Chili Bowl Nationals är äntligen igång. Den 38:e upplagan, som är känd för sin högoktaniga action och upplevelsen på kanten av sätet, levde upp till hypen på måndagskvällen. Även om det vanligtvis är åskådarna som lämnas i vördnad för skådespelet, hade Keith Kunz sina skäl att prisa det första loppet för säsongen 2024.

Amerikas favoritvideo idag

Kunz har säkerligen en vinnande pool av talang med totalt 13 bidrag för den här säsongen och detta blev sant när de startade sin kampanj på topp med den preliminära vinsten. Hans Motorsports Tanner Carrick satte tonen för laget den här säsongen genom att registrera en vinst på måndagskvällen. En vinst är säkerligen en stor moralisk boost för laget, men Keith var imponerad av evenemangets förberedelser, höjdpunkten var grusvägarna vid Tulsas SageNet Centre.

Chili Bowl Nationals 2024: Dirt track prep gjorde att Keith Kunz ville ha mer

Det är aldrig lätt att tillfredsställa teamen, förarna och åskådarna när det kommer till förberedelserna inför ett stort motorsportevenemang. Banan är alltid i någon form av granskning, med förslag på hur det kunde ha gjorts bättre. Detta var dock inte fallet med den 38:e första tävlingsdagen för Chili Bowl Nationals 2024. Banförberedelserna hyllades och uppskattades faktiskt av lagen och fansen efter det inledande loppet på måndagen.

KKM kom förvisso skjutande ut ur portarna på SageNet Center och det var inte bara vinsten som fångade allas uppmärksamhet. Den jordbana som anlades för arrangemanget fick också välförtjänt beröm. Kyle Larsons mentor, Keith Kunz, skrev ut ett uppskattningsinlägg för detsamma, med hopp om en liknande upplevelse för de kommande loppen.

Keith skrev på X, “Bra jobbat @cbnationals på banförberedelser, ge oss mer av ikväll! ”. Eftersom det är ett racingevenemang inomhus, lyckades teamet på Chili Bowl Nationals verkligen med banförberedelserna för evenemanget. För ett spår som inte påverkas av

“De borde inte vara här” – Chili Bowl Insider kritiserar offentligt förare och team mitt i ökande säkerhetsproblem

Men spåren var inte det enda bra för Kunz. Vinsten i måndags var verkligen ett bra uppsving för KKM:s Carrick Tanner som också tittar på förstaplatsen på Saturday Night.

Tanner Carrick har ögonen riktade mot vinsten i Chili Bowl

Det var ingen lätt seger för Carrick på måndagskvällen, på något sätt. Han var tvungen att kämpa med näbbar och klor mot Shane Golobic, som blåste affärer med Carrick ända till slutet. Det var dock KKM:s Carrick som tog hem vinsten med finaste marginaler och tog sin andra preliminära vinst i karriären.

Men Carrick har verkligen blicken riktad mot lördagsevenemanget och hoppas inte på något annat än förstaplatsen. “Jag vill vinna saken. Förra sommaren var jag i elnätet och började i topp fem och sprang in i topp fem. Jag vill bara vinna den, jag vill inte komma tillbaka och springa trea eller tvåa. Jag vill komma in i byggnaden och jag vill vinna. Det är mitt mål i år och det är det jag håller fast vid. Vad som än händer, händer, jag vill bara vinna.”

Det kommer verkligen att bli en intressant visning på lördagskvällen av Chili Bowl Nationals huvudevenemang. Har Tanner alla meriter för att ta vinsten? Nåväl, vi får snart svaret på det.

RELATED ARTICLES

Mest populär