Saturday, December 9, 2023
HemNASCARKyle Larson avslöjar inspirationen bakom att starta sin High Limit Racing-serie

Kyle Larson avslöjar inspirationen bakom att starta sin High Limit Racing-serie

Kyle Larson är inte en som gråter över spilld mjölk! Den onekligen begåvade föraren är redan igång mot sin nya satsning trots att han missat att vinna sin andra mästerskapsseger tillsammans med sitt förstklassiga depåbesättning! #5 har riktat uppmärksamheten mot grusbana och hans High Limit Sprint Car Series. Efter Martinsville-loppet tipsade han media om 2024 års schema för serien, med full koll på hans planer på att utöka serien som kommer ut den 7 november.

Dessutom, i en ny video, öppnade Larson upp om drivkraften bakom hans djupt rotade passion för dirtrace och hur denna passion drev hans beslut att gå vidare med serien.

Kyle Larsons passion för dirt car racing går utöver hans racing härstamning

Kyle Larsons affinitet för dirt car-racing är inte bara rotad i hans tidigare erfarenheter på banan; det finns mycket mer under ytan. Nyligen avslöjade Larson och hans partner Brad Sweet en ambitiös expansion för deras High Limit Sprint Car Series. De verkar planera att öka serien till 50 lopp, med prispengarna som skjuter i höjden till hela $5 miljoner. Men inspirationen bakom denna satsning, som Larson förklarar, handlar om mer än bara spänningen i loppet. Det är en dröm att lyfta gräsrötterna, sprinta bilförare över hela landet och att förbättra deras liv.

Larsons strävan att förbättra en värld av racing på jordbanor kommer från en önskan att se yngre förare och racerförare njuta av en mer välmående karriär. “Min passion för grusbana och att bara vilja att dessa tonåringar och förare ska få ett ännu bekvämare liv än vad de kan just nu. Och jag vill verkligen odla det. Mina ögon blev lite öppna för att försöka utveckla vår sport när jag kom in på de sena modellerna och såg, du vet, typ hur mycket pengar de tävlar om. Jag tänkte varför kan vi inte försöka göra något liknande med midweek-serien för att ge dessa tonåringar och förare och fans fler möjligheter att gå till en racerbana och sedan skrubbar du uppenbarligen därifrån till din nationella serie.”

För många blivande förare som inte har råd att tävla i de större serierna är Larsons ansträngningar inget annat än en gåva från himlen. För att ytterligare öka förarens deltagande planerar High Limit Racing att dela ut en fond på 1 miljon dollar, där championteamet och föraren får 250 000 dollar. För att fortsätta framgången för säsongen 2023, kan serien också innehålla en Midweek Money Series inom den nationella turnén, som erbjuder ytterligare 100 000 $ poängfond.

Dessutom, i den senaste utvecklingen, har FloSports tagit en andel i serien och kommer att streama loppen på FloRacing, vilket breddar räckvidden och effekten av Larsons vision för en värld av dirt car-racing.

High Limit Sprint Car Series slår sig ihop med FloSports

Kyle Larsons senaste satsning i dirtracingvärlden fick nyligen en välbehövlig push! Enligt den senaste uppdateringen kommer High Limit Sprint Car Series koppling till FloSports att få den prenumerationsbaserade streamingtjänsten att ta fram exklusivt och originellt innehåll för FloRacing. Det här innehållet kommer att sträcka sig från små utdrag från sociala medier till djupare dykning i förarnas liv och säsongens berättelser.

Enligt forbes.com sa Kyle Larson, när han pratade om detta samarbete, “Vi kommer inte bara att fortsätta att köra tighta, mycket underhållande lopp för fansen, utan vi kommer att göra det samtidigt som vi lyfter plånböcker och gör sporten mer ekonomiskt lönsamt för förare och team. Utöver det kommer partnerskapet med FloSports att ge fler ögonglober till våra evenemang och växa sporten överlag. Jag kan inte tänka mig en mycket bättre situation för alla inblandade.”

Medan Larson drivs av en önskan att göra skillnad i sporten, var han snabb med att tippa hatten till en annan racingikon, Tony Stewart. Larson krediterar NASCARs ansedda förare som sin inspirationskälla och erkänner Stewarts betydande bidrag till racingvärlden.

“Bara inte bra nog” – Kyle Larsons besättningschef avslöjar HMS misslyckanden när han avslöjar den verkliga gärningsmannen bakom mästerskapsförlusten

RELATED ARTICLES

Mest populär