Monday, February 26, 2024
HemDale EarnhardtKyle Busch: "Feast & Famine" stal Daytona 500-vinster mitt i förhoppningar om...

Kyle Busch: “Feast & Famine” stal Daytona 500-vinster mitt i förhoppningar om 2024 års svep

En av de mest otroliga fakta i NASCAR är att Kyle Busch inte har en Daytona 500-vinst till sitt namn. Den tvåfaldige cupseriemästaren har kommit nära flera gånger men har aldrig lyckats få jobbet gjort. Under säsongen 2024 kommer Busch att försöka bryta den segerlösa streaken i The Great American Race, eftersom han förklarade hur det har varit för honom i evenemanget genom åren i en nyligen intervju med FOX.

Tyvärr var förra året ett ovanligt år för Kyle Busch. Han började säsongen ganska bra med tre segrar men hittade aldrig den formen igen. Saker och ting måste vara mer konsekventa i år eftersom föraren av #8-bilen ser ut att vinna sitt tredje NASCAR Cup Series-mästerskap. Men det allra första steget på den vägen är Great American Race.

Kyle Busch har inte haft den bästa turen i Daytona 500

Buschs rekord i Daytona 500 är inte särskilt smickrande. 38-åringen har deltagit i evenemanget 19 gånger och har bara lyckats tjäna 5 topp-10 och 3 topp-5-placeringar. De kan anses vara anständiga siffror för andra, men de är inte bra för någon av Rowdys kaliber. Han kommer att försöka ändra på det den 18 februari, när NASCAR tävlar på Daytona International Speedway.

När han pratade om The Great American Race i en intervju nyligen med FOX, förklarade Kyle Busch hur händelsen har varit en där han inte har varit den mest konsekventa. Han sa att förutom de gånger han slutade bland de tre bästa, oftare än inte skulle han drabbas av en krasch som avslutade hans lopp i förtid eller satte honom på en dålig plats. I år kommer #8-laget att försöka undvika det.

“Man, jag skulle inte älska något hellre än att vinna Daytona 500. Det verkar ha varit fest eller svält och det har varit många år som jag har slutat 2:a eller jag har slutat 3:a, jag menar det finns 5, 6 gånger som jag kan lita på men resten av tiden hamnar det i en krascha på kroken och hamna i släpet tidigt. Vi vill inte att det ska hända. Det skulle vara trevligt att få det gjort i år och vara på segerbanan och fira i slutet av natten”, sa den tvåfaldiga mästaren i cupserien.

Kyle Busch är hoppfull att detta är året han vinner Daytona 500, ett lopp han har startat 18 gånger och kommit upp tom. Hans tankar: pic.twitter.com/qAsepO2eLI

— Bob Pockrass (@bobpockrass) 9 februari 2024

När säsongsöppningen närmar sig kommer Kyle Busch att ha en chans att äntligen få jobbet gjort på den 20:e gången han frågade. Om han vinner den 18 februari skulle Rowdy ha efterliknat en annan Richard Childress Racing-förare när det gäller Daytona 500. Den föraren är ingen mindre än den legendariske Dale Earnhardt.

Kommer Rowdy att kunna efterlikna ‘The Intimidator’ i år?

Han må ha vunnit sju mästerskap i cupserien, men Dale Earnhardt kämpade hela sin karriär för att vinna Daytona 500. RCR-legenden vann Great American Race en gång i sin karriär, som kom vid den 20:e gången han frågade. Kyle Busch står för närvarande på en liknande plats, och det ska bli intressant att se om han kan efterlikna The Intimidator. En sak är säker: Rowdy ser fram emot att slåss mot flera förare på vad han tror är lika villkor.

Läs mer – Denny Hamlin är säker på nya Toyota Camry inför säsongen 2024

“Att kunna göra den vinsten i ett lopp i form av begränsningsplattor där det finns 30 andra killar som tävlar om vinsten och har ett legitimt skott för vinsten… Du går till andra platser och ibland är förarna inte särskilt bra på att vinna. dessa banor eller ibland deras bilar, deras team, eller tillverkarna eller vad som helst, de passar inte riktigt bra för de banorna. Så jag känner att grejer med begränsningsplatta är ganska jämn för alla, sa 38-åringen enligt Speed ​​Sport.

Kommer Rowdy att kunna ta sin första Daytona 500-vinst någonsin 2024, eller blir det bara ytterligare ett år då han missar loppet? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Inlägget Kyle Busch: “Feast & Famine” Stole Daytona 500 Wins Amidst Hopes Of 2024 Sweep dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär