Saturday, December 2, 2023
HemBasketball"Kvinnor har barn kvar hemma": Brittney Griner "kontrolleras" genom en lurig plan...

“Kvinnor har barn kvar hemma”: Brittney Griner “kontrolleras” genom en lurig plan i ryskt fängelse

Den kontroversiella WNBA-stjärnan Brittney Griner kommer att tillbringa nio långa och tuffa år i IK-2 straffkolonin. Ökänd för sin omänskliga omgivning och funktionssätt, fortsätter Griners elände bara att öka.

Utöver det verkar det finnas en underliggande orsak bakom Griners överföring till detta fängelse. Ett stort antal fångar som avtjänar sin tid i straffkolonin arbetar med administrationen. Med förvaltningen helt säker på hur saker och ting fungerar i fängelset kommer Griners vistelse att bli desto svårare.

Forskare avslöjar bakomliggande orsak bakom överföringen av Brittney Griner

Straffkolonin IK-2 som ligger i Mordovia kommer att hysa Phoenix Mercury-stjärnan Brittney Griner under de kommande nio åren. Inhumana arbetsförhållanden, kränkande vakter och en fientlig miljö är vanliga i straffkolonin.

Fängelser i Ryssland är markerade med antingen rött eller svart. Färgen svart betyder att fängelsegäng påverkar hur saker och ting fungerar. Å andra sidan innebär fängelser rödmarkerade att internerna arbetar direkt med förvaltningen.

IK-2 straffkolonin är märkt hyperröd. Hela 30 procent av de intagna har ett nära samarbete med förvaltningen för att hålla ordning på saker och ting.

DYK DYPARE

Att straffkolonin kommer att ha kvar kontrollen är enligt forskaren Judith Pallot en av anledningarna till att Griner skickades dit i första hand.

Pallot sa: “Eftersom så många av kvinnorna har barn kvar hemma och de vill komma in med administrationen så att de kan få tidig frigivning. Administrationen spelar på det. Så uppenbarligen placerade de henne på en plats där de är helt övertygade om att saker och ting inte kommer att gå utom kontroll.”

Trots den svaga infrastrukturen i straffkolonin är den fortfarande bättre än den genomsnittliga ryska straffkolonin. Enligt Pallot kommer toaletter och toaletter sannolikt att vara i bättre skick jämfört med andra fängelser.

För några dagar sedan avslöjade den tidigare fången Nadya Tolokonnikova några detaljer om vad som väntar Griner. Enligt henne har fängelset ‘slavliknande förhållanden’. Dessutom, på grund av det föråldrade maskineriet, har det funnits tillfällen då hon har skadat sig själv. Fångar som Griner måste också hålla sig till en daglig produktion som är orimligt hög.

Berätta för oss dina tankar om Brittney Griners situation i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär