Wednesday, February 28, 2024
HemSoccerKvalificerade Cristiano Ronaldos Al Nassr till fotbolls-VM 2025? Hur deltar teamen?...

Kvalificerade Cristiano Ronaldos Al Nassr till fotbolls-VM 2025? Hur deltar teamen? Alla detaljer

FIFA tjänstemän träffades i Jeddah, Saudiarabien den 17 december och gjorde nya tillkännagivanden om den redan förbättrade Klubb-VM 2025. Med 32 lag för första gången kommer USA att vara värd för turneringen från 15 juni till 13 juli. Den tidigare och den pågående upplagan av klubb-VM har varit med en klubb vardera från sex fotbollsförbund i världen och en klubb från värdnationen. År 2025 kommer varje förbund att se ett ökat deltagande. Men kommer klubb-VM 2025 att ha en superstjärna som Cristiano Ronaldo? Låt oss ta reda på.

Amerikas favoritvideo idag

Cristiano Ronaldo har vunnit FIFA Club World Cup hela fyra gånger. Det är dock inte säkert att säga att Ronaldo har en chans till 2025 års upplaga, eftersom Al Nassr ännu inte har kvalificerat sig. Låt oss undersöka Al Nassrs möjligheter att kvalificera sig till FIFA Club World Cup 2025.

Kommer Cristiano Ronaldo och Al Nassr att vara med i FIFA Club World Cup 2025?

Av de 32 lag som kommer att delta i FIFA Club World Cup kommer fyra lag från Asian Football Confederation (AFC). Efter sina respektive AFC Champions League-vinster 2021 och 2022 har Saudiarabiens Al Hilal och Japans Urawa Red Dragons kvalificerat sig till det kommande klubb-VM. Förutom dessa två lag kommer vinnaren av 23-24 AFC Champions League också att vara berättigad att delta. Dessutom kommer det bästa kvalificerade laget i AFC:s fyraårsranking också att vara med i nästa klubb-VM.

Ronaldos Al Nassr har verkligen en chans att kvalificera sig, eftersom de för närvarande har tagit sig till den pågående AFC Champions Leagues knockoutfas. Om inte AFC Champions League seger, har Al Nassr fortfarande en chans att bli det bäst kvalificerade laget i AFC-rankingen. I händelse av att Al Nassr utnyttjar sina chanser i Saudi Pro League och King Cup, är en bra ranking och efterföljande VM-kvalificering inga avlägsna drömmar.

Redan kvalificerade lag och format

FIFA har övervägt ett liknande kvalificeringsmått som AFC för alla andra konfederationer. Från Europas UEFA har de tre senaste Champions League-vinnarna, Chelsea, Real Madrid och Manchester City bokat en förlossning i klubb-VM 2025. Vinnaren 23-24 UCL kommer också att vara berättigad att delta i turneringen. Åtta andra lag från UEFA kommer att väljas ut på basis av ranking. Flamengo, Fluminense och Palmeiras från Sydamerikas CONMEBOL har kvalificerat sig.

Al Ahly och Wydad Casablanca från Afrikas CAF, och Seattle Sounders från Nordamerikas CONCACAF är andra kvalificerade lag. När allt är klart kommer 32 lag att ställa upp i USA 2025. De kommer att spela en round-robin i gruppspelet. Varje grupps två bästa lag kommer att kvalificera sig för knockouts som börjar med en åttondelsfinal. Tack vare FIFA kommer klubb-VM i stort sett att bli ett spektakel som FIFA World Cup.

RELATED ARTICLES

Mest populär