Saturday, December 9, 2023
HemNASCAR"Kunde inte göra något annorlunda" -Dale Earnhardt Jr förlåter 13-åriga sen modellstjärna...

“Kunde inte göra något annorlunda” -Dale Earnhardt Jr förlåter 13-åriga sen modellstjärna ögonblick efter Josh Dickens ryggradsnedsättning Florence-vraket

Framtiden för NASCAR måste bevaras och kureras. Som Kevin Harvick framhölls för ett par veckor sedan, de yngre generationerna av stock car racing har spätts ut med frestelser och snabbhet. Det senaste CARS Tour-loppet på Florence Motor Speedway visar varför. En gåta har släppts lös i Florens när 16-årige Josh Dickens befann sig i en av de fulaste kraschen i South Carolina 400:s historia. Dale Earnhardt Jr var också en del av vraket.

Ett vrak med flera bilar följde kraschen i loppets 77:e varv. Efter den våldsamma kollisionen var Dickens No. 20 Late Model tvungen att bogseras bort eftersom den inte var körbar. Dickens lämnade bilen på ett säkert sätt och kan föras till vårdcentralen för ytterligare utvärdering. Junior var föraren inblandad i att initiera vraket efter att ha kommit i kontakt med den 13-årige föraren Tristan Mckee.

Dale Earnhardt Jr säger att Tristan Mckee måste lära sig av det här vraket

Tristan Mckee har gjort vågor på gräsrotsnivå. Den spirande ynglingen blev den yngsta tävlingsvinnaren i CARS Tours historia efter att ha vunnit på Dillon Motor Speedway i juni. Med så mycket hype i sitt namn har han fortsatt att tävla i Late Model Stock Car-tävlingen.

Dale Earnhardt Jr fick en chans att vinna i Florens för tredje gången den här säsongen. Men i det 77:e varvet knuffade Junior i N0.3 till #7 Late Model of Mckee, vilket skickade honom till NO.20 av Josh Dickens. Dickens bil snurrade efter kollisionen och de synliga skadorna på bilen säger mycket om hur allvarlig kraschen är. Ett vrak av flera bilar följde efter när skräpet och ett havererat fordon blockerade spåret. Händelsen utlöste en röd flagga och loppet stoppades omedelbart.

Efter det olyckliga loppet pratade Dale Earnhardt Jr med media och avslöjade att han inte skulle ändra sin strategi om han fick en chans till det. Han bad om en bättre uppvisning av racing från Mckee och sa: “Han är 13 eller något, eller hur? Jag vet vem han är. Jag körde honom här förra året. Bra unge. Jag vet bara inte om jag skulle kunna göra något annorlunda.”

“Vi såg det. Du kunde inte göra något annat. Det kan vara en läxa han måste lära sig av.” Junior lade till när han betonade behovet av att göra bättre ifrån sig i den kommande karriärfasen.

Tävlingen i CARS Tour har varit riskabel den senaste tiden. Ett humörsvamp från Katie Hettinger på Tri-County Speedway var en diskussionspunkt i samhället. Caden Kvapil och Hettinger var med på loppet och hade en bättre utflykt än Mckee och Dickens. Det ökande antalet sådana fall har berört tävlingens intressenter, Kevin Harvick och Dale Earnhardt Jr.

Kevin Harvick vill förbättra gräsrötterna

Harvick har varit en stark röst för förändring i NASCAR. Han har tagit upp frågor för förarna och skapat en brygga mellan myndigheter och yrkesverksamma under lång tid. Att samarbeta med Junior för att ge CARS Tour en frisk fläkt var en utmärkt idé. Trots den riskabla verksamheten och hotet mot livet för de unga förarna, har försiktighet varit högsta prioritet för ägarna. Dale Earnhardt Jr har alltid varit spontan med sina idéer.

Å andra sidan har Harvick en plan för sina nästa steg. På tal om sin partners tillvägagångssätt, den förra Stewart-Haas Racing föraren sa: “När han pratar omTa bara reda på, vi ska åka race.’ Tja, det är vad vi alltid har gjort. Men det är inte vad alla andra gör. För många av dessa killar är det ett företag, eller så är det något de gör efter sitt jobb. Så det måste vara vettigt.”

“Jag hade ingen aning innan jag var inblandad i det här vad alternativen var för motorer, vad däckblandningen var, hur mycket det kostar att tävla. Och du lyssnar på lagägarna och de saker de tar upp, det är de enkla sakerna.”

47-åringen avslöjade tävlingens primära mål och vad deras målgrupp för racing är, “Vi vill kunna hjälpa (gräsrotsförarna) förstå vad racing handlar om på alla nivåer, och ge dem en större plattform för att visa hur fantastiska de är för världen. Jag tycker att den delen är rolig och jag tror att den kommer att bli bättre.”

Kevin Harvick har ofta varit redo att förändra systemet genom vilket unga förare lär sig mer om racing som karriär. Även om temperament och mentalitet kommer med erfarenhet, är det långt att lära dem unga.

RELATED ARTICLES

Mest populär