Tuesday, February 27, 2024
HemFrances LuiKunde Horse Racing World's Golden Equine uppnå historisk tredje seger i G1...

Kunde Horse Racing World’s Golden Equine uppnå historisk tredje seger i G1 Hong Kong Mile?

Det är en vecka med firande, underhållning och spänning för hästkapplöpningsgemenskapen runt omkring. Internationella jockeymästerskap, galamiddag och de fyra prestigefyllda G1-loppen, Hong Kong Jockey Club har satt en fantastisk vecka för samhället. Men nu när de två förstnämnda har gått igenom med sin närvaro, har Hong Kong International Races (HKIR) stigit för att stå i centrum.

Amerikas favoritvideo idag

HKIR har länge haft prestige bland samhället som Hongkongs mest eftertraktade evenemang. Många hästar från hela världen gör sin närvaro för att tävla 4 grupp 1-lopp under evenemanget. Nu, när evenemanget är redo att starta på söndag, kommer den enastående hästen Golden Sixty att göra intryck ännu en gång?

Alla ögon stirrade på Golden Sixty

Den 10 december kommer Hong Kong Jockey Club att stå värd för fyra lopp för att leta igenom det finaste av hästkapplöpningsvärlden. Listan inkluderar Hongkongs sprint-, mile-, kopp- och vaslöpning på Sha Tin Racecourse. Golden Sixty, som har utsetts till Årets häst i Hong Kong tre år i rad, har alla ögon riktade mot honom. Inför loppen taggade World Horse Racing honom som “Hongkongs stolthet och glädje”, och hans rekord skulle inte säga något annat.

Under dragningen som hölls den 7 december av Hong Kong Jockey Club, drog den Frances Lui-tränade hästen den 14:e barriären. Enligt Justhorseracing står den varma favoriten nu på $2,60 med bettingsajter; hans högsta sedan september 2019. Överträffar siffrorna kan Golden Sixtys dragning 14 hålla en hand i att diktera hästens härliga karriärsmäll.

Kan hästarna roa hästkapplöpningssamhället?

Golden Sixty är utan tvekan en av de briljanta på området. Som 8-åring har den Stanley Chan Ka Leung-ägda föraren en karriär med 29 starter, varav 25 resulterade i vinster, 2 i placeringar och 1 show. Hans vinnande lopp omfattar titlar från bland annat Chinese Club Challenge Cup, Hong Kong Classic Mile, Hong Kong Classic Cup och Hong Kong Derby. För att uppnå sin fantastiska karriär har Golden Sixty någonsin dragit en tvåsiffrig grind tre gånger. Den 14:e lottningen för morgondagen skulle placera honom i en osannolik situation med bara 14 förare på planen.

“Jag är verkligen tacksam för”: känd jockey inspirerar framtida generationer med djupa ord efter monumental hästkapplöpningstriumf

“Naturligtvis är det inte en perfekt lottning, och det gör det svårt för Vincent,” sa tränaren Frances Lui. “Förmodligen kommer det här loppet att köras i ett långsamt tempo. Det kommer att bli svårt”, tillade han. Enligt Thoroughbred Racing har ingen 8-åring vunnit Hong Kong Mile. Om Golden Sixty lyckas, kommer han att tjäna två titlar. En skulle lägga till 3 HK Mile-segrar till hans och andra som den enda 8-åringen att vinna Mile.

RELATED ARTICLES

Mest populär