Sunday, December 3, 2023
HemF1"Kunde äta middag och efterrätt" - Ryan Blaney ansluter sig till Bubba...

“Kunde äta middag och efterrätt” – Ryan Blaney ansluter sig till Bubba Wallace och William Byron när han släpper lös sarkastisk grävning på F1:s Vegas Fiasco

Den senaste tidens kontrovers kring Las Vegas Grand Prix har spridit sig som en löpeld. Efter en ofullständig inspektion av banan innan loppet visade sig banan vara ett olämpligt trampområde för förarna. FIA-tjänstemän tog snabbt upp detta och avbröt loppets första träningspass på fredagen, men det ser ut som att skadan är skedd.

En viss del av NASCAR-gemenskapen har subtilt tagit denna möjlighet till sin andra motorsport och den ständigt lekfulla Ryan Blaney har anslutit sig till konversationen. De två förarna som utlöste jämförelserna var Blaneys bästa kompis, Bubba Wallace, och hans snart blivande svåger, William Byron. Medan Bubba uttryckte chock och frustration över misstaget vid ett så stort evenemang, jämförde Byron till synes Formel 1 och NASCAR med en välplanerad tweet.

Ryan Blaney förlöjligar FIA över misstag i Las Vegas Grand Prix

Under det första träningspasset i Las Vegas inom tjugo minuter efter det att det startade, Carlos Sainz‘s Ferrari kastade ljus på den farligt preparerade banan, vilket skadade hans bil omfattande. Sainz’s Ferrari träffade en bula vid en avslöjad brunn. Dräneringsskyddet reste sig från banan för att träffa botten av Ferrari, vilket gav den en så stor bana att han tvingades stanna.

Sainz olyckliga incident inträffade på den bakåtsträckta Vegas-remsan, vilket utlöste en omedelbar varningsflagga. När han tittade på händelseförloppet på långt håll, twittrade Ryan Blaney,

“Jag trodde att Pocono frontstretch var lång, men F1 Vegas “backstretch” eller sektor 3 är helt galen. Skulle kunna äta middag OCH efterrätt.”

Las Vegas Strip var inte stängd för allmänheten förrän natten innan loppet. Den kontinuerliga trafiken gjorde det svårt för besiktningsgruppen att ge en fullständig riskanalys av banan.

Utom Carlos Sainz, Zhou Guanyu och Esteban Ocon fick också stora skador på sina respektive bilar. Även om uppenbara misstag av den här storleken har varit sällsynta i Formel 1, William Byron kan tro att NASCAR har övertaget när det gäller att förbereda racerbanor.

Las Vegas GP-tjänstemän att engagera sig i en rättegång över sin inkompetens

Den oönskade incidenten mellan Carlos Sainz och avloppsskyddet avbröt loppet i mer än fem timmar. Banfunktionärer använde också denna tid för att fylla upp hålen med sand och asfalt för att kompensera för deras okunnighet. Men fansen har ännu inte blivit underhållna av den. Istället har tjänstemän erbjudit $200 biljettkuponger till fans med en endagsbiljett. Fansen med pass för hela tredagarsevenemanget var dock inte nöjda med ersättningen, eftersom de tillrättavisades för erbjudandet.

En bantjänsteman avslöjade situationen bakom kulisserna och upprepade att rättegången var av sekundär oro. Han avslöjade: “Vi kan inte kommentera rättstvisterna. Vårt fokus ligger på att se till att våra fans får en underhållande upplevelse i en säker och säker miljö, vilket alltid är vår högsta prioritet.”

I ett tal till Reuters kommenterade ledaren för rättegången mot Formel 1-ägaren och LVGP-tjänstemän, Steve Dimopolous, frågan och sa: “Många fans vill förmodligen inte ens det; de vill ha tillbaka sina pengar. Det finns också perifera frågor om vad med människorna som kom in från staden och betalade för betydande flygbiljetter och hotell.”

Även om oron har varit rimlig och många fans också har investerat i saken, är situationen oroande för Formel 1-myndigheterna. Las Vegas GP:s rykte kommer att få en stor hit, särskilt efter en matt uppvisning i dess första upplaga förra året. När det gäller NASCAR, när det gäller underhåll av spår, kan NASCAR ha fördelen här.

RELATED ARTICLES

Mest populär