Monday, December 4, 2023
HemBodybuildingKroppsbyggare, som presterade sitt bästa trots en "Triceps-rivning" en vecka före Mr....

Kroppsbyggare, som presterade sitt bästa trots en “Triceps-rivning” en vecka före Mr. Olympia 2023, öppnar upp om omfattningen av sin skada

Mr. Olympia är det mest efterlängtade evenemanget i bodybuilding-arenan varje år. Även om fansen vill att deras ikoner ska presentera den bästa möjliga versionen av sig själva, är det lättare sagt än gjort. Att lyfta tunga vikter på gymmet för att träna muskler kan ofta leda till skador. Nick Walker lämnade tyvärr Mr. Olympia 2023 på grund av en hälsena, och CBum erkände nyligen en lat rivning tio veckor efter evenemanget. En annan bodybuilding-ikon öppnar sig om en skada.

IFBB Pro Hassan Mostafa är en av de ikoniska kroppsbyggarna från Egypten som finner mark vid megaeventet. Den nya besten från Mellanöstern erkände hur han övervann en katastrofal skada en vecka bort från Mr. Olympia i ett nyligen inlägg på Instagram.

Hassan Mostafa öppnar upp om tricepstårar efter att ha tävlat på Mr. Olympia 2023

Joe Weider’s Olympia Weekend, 2023, avslutades, och medan några nya mästare lyfte Sandow, fortsatte några sin segerserie. Men herr Olympia handlar inte bara om toppatleterna. Många nya ansikten och blivande Mr. Olympias introduceras till bodybuildingvärlden på scenen för IFBB:s prestigefyllda evenemang. Hassan Mostafa, IFBB Pro, är en av dem.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Hassan Mostafa (@hassan_mostafa92)

Mostafa öppnade upp om sin motståndskraft att tävla och berättade: “Även om jag fick det här triceps tår för drygt en vecka sedan lyckades jag kliva upp på scenen i mitt livs bästa form”, i ett öppet inlägg. Mostafa erkände också hur det var mentalt påfrestande att ha en skada precis innan den mest efterlängtade Mr. Olympia.

“Förhoppningsvis är det en liten skada som kommer att läka snabbt men tidpunkten för den var hemsk och det gjorde toppveckan mycket mer stressig”, nämnde han i sitt inlägg, och han lade till en bild på sin blåslagna arm på grund av triceps-rivningen. Kroppsbyggarikonen från Egypten går dock framåt i träningen och hoppas kunna vinna Mr. Olympia en dag. Men hur påverkar skador kroppsbyggarmästerskapen?

Skador: De stora motgångarna för kroppsbyggare

Kroppsbyggare tränar dag och natt för att bygga en trofévinnande fysik. Men att lyfta tunga vikter för att bygga muskler är en risk, och det har funnits många tillfällen då kroppsbyggare ådragit sig skador strax före Mr. Olympia, vilket fick dem att sluta med showen i ett nödlag. Årets evenemang är inget undantag.

Nick Walker, fansens favoritkroppsbyggare i Men’s Open, bestämde sig för att sluta med showen i slutet på grund av en hälsena. Nick Walker visade sina blåmärken fyrhjulingar och sa: “Jag försökte trycka igenom det. Jag försökte göra vad jag kunde få all behandling jag kunde”, i en känslosam Instagram-video.

Så han lämnade 2023 Mr. Olympia och sa: “Det var helt enkelt ingen chans att vi placerade topp tre vid det här laget”, vilket gjorde fansen besviken. CBum avslöjade också hur han drabbades av en bicepsriv två dagar före Mr. Olympia och en lat rivning tio veckor efter årets Mr. Olympia.

Kroppsbyggare är utsatta för skador, med tanke på deras tunga uppgifter på gymmet. Men de övervann den mentala stressen för att bli herr Olympia-mästare. Fansen är stolta över Hassan Mostafa för hans motståndskraft i tuffa tider. Tror du inte att kritiska situationer gör alla starkare mentalt, inte bara kroppsbyggare? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär