Tuesday, February 27, 2024
HemBusch Light Clash at the Coliseum"Kör många av dem en dag sent" - NASCAR-legenden Richard Petty levererar...

“Kör många av dem en dag sent” – NASCAR-legenden Richard Petty levererar sin dom över det förutsedda Race of Clash

Invigningen av säsongen 2024 var inte det spektakel de flesta förväntade sig att det skulle bli. Hotade att avbrytas av södra Kaliforniens starkaste storm på året, Busch Light Clash at the Colosseums schema fick några stora justeringar. Med huvudevenemanget flyttat till lördag ville NASCAR undvika en inkörning med dåligt väder efter att det förstörde flera lopp under 2023. Enligt Richard Petty och hans tidigare besättningschef, Dale Inman, var det beslutet ganska förnuftigt.

NASCAR var tvungen att boka om NASCAR Mexico Series, träning och kvalificeringslopp för att ta emot 2024 Clash på kvällen. Richard Petty och Inman diskuterar den inofficiella inledningen av säsongen 2024 och dissekerar också Joe Gibbs Racing sensationen Ty Gibbs utflykt på Colosseum och anledningen till att han fumlade med en vinst.

Richard Petty ifrågasätter vikten av sammandrabbningen

Som 7-faldig mästare i Cup-serien har The King tävlat tillräckligt för att förstå vädrets inverkan på racing. NASCAR har försökt arbeta sig runt dåligt väder genom åren. Ibland har åskmoln tvingat NASCAR att spola framåt i schemat och ibland ligger efter.

Richard Petty antydde detsamma och hävdade: “Jag har åkt på tävlingar i många år. Första gången jag någonsin åkt kan jag minnas att vi körde loppet en dag tidigt, köra många av dem en dag för sent.” På grund av väderförhållandenas kontinuerliga ingripande 2023, var NASCAR tvungen att skjuta upp de flesta av sina tävlingar. Busch Light Clash underströk dock ett annat tillvägagångssätt. Richard Pettys tidigare besättningschef, Dale Inman, tror att de utmärkta förhållandena gjorde banan bättre för racing och hjälpte varje förare. Han använde också resonemanget för att försvara den nuvarande föraren av den ikoniska #43, Erik Jones.

Inman sa: “Till försvar av #43 verkade det som att banan blev bättre. Bara en bil av den första sessionen klarade sig.” Men för Richard Petty, med Daytona 500 nästa på schemat, kan det vara onödigt att använda ett lopp som Clash. NASCAR Hall of Famer förklarade sin ståndpunkt, “Jag skulle tro att 500 är så stor att du skulle inte vilja späda på det med ett lopp två veckor innanspeciellt ett slags lopp som Cup-bilarna inte kör.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Richard Petty (@therichardpetty)

När samtalet mellan Hall of Fame-paret fortsatte avslöjade Dale Inman sin kandidat för bästa förare vid Busch Light Clash 2024. När Ty Gibbs tog den rollen avslöjade Richard Petty ett av de största hindren för Gibbs att vinna sitt första lopp i Cup-serien.

Inman avslöjar Ty Gibbs som den bästa föraren vid 2024 års Clash

Förare fick inte mycket utrymme att passera sina motståndare i 150-varvsloppet på den 0,25 mil långa kortbanan i Colosseum. Medan pole-sitter Denny Hamlin använde sin position för att dominera första raden tidigt i loppet, tvingade Ty Gibbs fram ett ledarbyte under loppet. #54 Toyota-föraren ledde så småningom 84 varv, det högsta i loppet, men kunde inte leverera en segerbana.

Inman talade om Ty Gibbs utflykt och sa: “Den bästa bilen vann förmodligen inte. Den bästa bilen var förmodligen #54-bilen eftersom han kunde komma ifrån dem.” Ty Gibbs kvalificerade sig till huvudtävlingen i P3 och utmanades om ledningen fram till de sista varven, då ett överföringsfel sköt tillbaka honom. Efter en utdragen dragkamp med Joey Logano, lyckades den unge inte få sina chanser att räknas. Enligt Richard Petty, medan Gibbs bil var tillräckligt snabb för att ligga före sina motståndare, hindrade racerbanans struktur honom från att göra det.

Läs mer: “NASCARs mediamogul” Dale Earnhardt Jr flyttar sin berömda podcast ur Bojangles Studio

“Där han tog sig tid, gick han i hörnet,” avslöjade Petty. Utan några steg att dra nytta av tidsskillnaden tappade Gibbs mycket momentum i hörnor där Logano och Hamlin kom ikapp honom. Trots att han missat en seger har Ty Gibbs visat att han inte är att pyssla med 2024. Efter att ha kämpat om slutspelet hela året 2023, kan detta vara året han gör ett hopp till elitförarklubben i Cupserien .

Inlägget “Run a Lot of Them a Day Late”- NASCAR-legenden Richard Petty levererar sin dom över det förutsedda racet av Clash dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär