Friday, December 8, 2023
HemSoccerKontroverser utbryter efter Lionel Messi och Argentinas förlust när regeringen med kraft...

Kontroverser utbryter efter Lionel Messi och Argentinas förlust när regeringen med kraft stänger stadion

Argentina förlorade VM-kvalmatchen mot Uruguay. Men det ser ut som annat än matchen, bråket mellan spelarna inklusive Lionel Messi under matchen också gjort nyheterna. Men efter matchen dök en annan kontroversiell fråga upp när Argentinas regering beslutade att tvångsmässigt stänga arenan för klubben Boca Juniors.

Boca Juniors kommer nu att tillsammans med sitt juridiska team besluta om deras nästa drag efter stängningen av deras stadion. Stadion är också mycket avgörande för dem under lång tid för deras titelutmaning.

Regeringen beslutar att stänga arenan efter att kontroversiella detaljer framkommit

Sedan 1940, argentinska klubbjättar Boca Juniors har använt La Bombonera-stadion som sin hemmaarena. Stadion har blivit en mycket viktig del av deras historia. Det ser dock ut som att deras historiska stadion nu är i kontrovers. Det kom en rapport om en överfull stadion under matchen mellan Argentina och Uruguay. Så, på grundval av den medierapporten, har den lokala stadsstyrelsen beslutat att stänga arenan. Men Boca avvisade omedelbart anklagelserna.

De har också gjort ett uttalande om frågan om arenan. Det har sagt: “Stolt över att ha tagit emot världsmästarna hemma i en festlig atmosfär och med total normalitet, tillkännager Boca Juniors Athletic Club att, trots att den inte har överskridit den maximala kapaciteten på stadion, beslutade GCBA:s regeringskontrollmyndighet, slutfört mötet, stängningen av La Bombonera för att hävda att dess kapacitet hade överskridits. Med hänsyn till omständigheterna i ärendet anser klubben att detta agerande visar på fiendskap mot institutionen, något som suggestivt har upprepats vid flera tillfällen hittills i år.

Stadion har mycket värde för både klubben och landet när det gäller support från fansen. Därför är klubben mycket allvarlig i frågan. De planerar att kontakta högre myndigheter i frågan. Samtidigt har Lionel Messis uttalande efter förlusten mot Uruguay också väckt uppmärksamhet.

Lionel Messis uttalande efter matchen gör rubrikerna

I den 20:e matchminuten. Argentinska spelare inklusive Lionel Messi hamnade i bråk med uruguayanska spelare. Stjärnspelaren Mathias Olivera gjorde gester som inte gick bra med Argentinas lag. Till slut slog de Argentina med 2-0 efter mål av Ronald Araujo och Darwin Nunez. I intervjun efter matchen fick Messi frågan om bråket. Han hade några starka ord till sina motståndare.

Inter Miami-stjärnan sa: “Jag föredrar att inte säga vad jag tycker om vissa gester, unga människor måste lära sig att respektera sina äldre. Argentina – Uruguay var alltid en tuff klassiker, men med respekt måste de lära sig lite”. Det var förvånande eftersom Lionel Messi sällan gör sådana kommentarer. Det är tydligt att det Uruguays landslag gjorde under matchen inte passade ihop med La Pulga och resten av laget.

Argentina kommer nu att fokusera på sin sista match i år mot Brasilien för att befästa sin topposition på tabellen. Boca Juniors kommer nu att fokusera på att presentera bevis på att det inte finns någon överbeläggning för de berörda myndigheterna.

RELATED ARTICLES

Mest populär