Friday, December 8, 2023
HemSoccerKontrovers drabbar italiensk fotboll när Juventus styrelse avgår mitt under utredning som...

Kontrovers drabbar italiensk fotboll när Juventus styrelse avgår mitt under utredning som kan vara lika “farlig” som deras nedflyttning 2006

Fotbollsvärlden är återigen i spillror, eftersom historien är på väg att upprepa sig för italienska klubben Juventus. Fotbolls-VM pågår i sin fulla glans och lagen gör sitt bästa för att vinna det åt dem. Medan FIFA VM aldrig slutar ge nyheter och rubriker som sträcker sig från upprörda, protester och eldiga uttalanden, kommer dessa nyheter från Europa och chockade hela världen. Hela styrelsen för den italienska klubben gav sin avskedsansökan och fansen har 2006 tillbakablickar. Beslutet kom efter ett styrelsemöte i måndags kväll.

Juventus är den tredje största klubben i landet och kan inte gå förbi åttondelsfinalen på tre på varandra följande Champions League-säsonger. Det verkar som om klubbens gyllene dagar ligger bakom dem då de vann nio serie A-titlar i rad mellan 2012 och 2020. Det chockerande beslutet kom efter att myndigheterna beslutat att utreda klubben för en pågående konspiration.

Juventus utredning av åklagarmyndigheten

Källor rapporterade att detta beslut av styrelsen är kopplat till den pågående utredningen av myndigheter. Rapporterna misstänker att klubben förfalskade sina konton, vilket ledde till marknadsmanipulation. I oktober förnekade klubben alla anklagelser och sa: “Juventus är fortfarande övertygat om att ha agerat i enlighet med lagar och förordningar som styr utarbetandet av finansiella rapporter, i enlighet med redovisningsprinciper och i linje med internationell praxis inom fotbollsbranschen.”

Enligt Sky Italy-direktören kan Juventus situation vara lika farlig som 2006, och något enormt kommer att sprängas.

2006 degraderades Juventus

— Tancredi Palmeri (@tancredipalmeri) 28 november 2022

Totalt 15 personer från Juventus är under utredning för bedrägeri och marknadsmanipulation.

DYK DYPARE

Anklagelserna är att klubben felaktigt framställt sin ekonomiska förlust under 2018-20. Klubben rapporterade en rekordstor förlust för 2021-22, 262 miljoner USD för att vara exakt. Det är ett brutalt slag mot redan låga Juventus där prestationerna på marken inte är bättre.

Toppchefer avgår

President Andrea Agnelli, vicepresident Pavel Nedved och verkställande direktör Maurizio Arrivabene har avgått på grund av den pågående utredningen. Agnelli var Juventus president i 12 år och var en viktig röst inom europeisk fotboll. Nedved är en Juventus-veteran som spelade 327 matcher för klubben och som senare kom med i styrelsen.

Fansen återupplever de nostalgiska mardrömmarna från Calciopoli-skandalen 2006. Klubben var tvungen att degradera efter att myndigheterna avslöjat skandalen. Många källor förväntar sig samma resultat då utredningen pågår.

RELATED ARTICLES

Mest populär