Sunday, December 10, 2023
HemNASCARKommer Ryan Blaney att leda flocken eller NASCARs "Oldest Young Gun" ta...

Kommer Ryan Blaney att leda flocken eller NASCARs “Oldest Young Gun” ta manteln från Kevin Harvick

Det är inte varje dag som en förare får smaka på känslan av att vinna ett mästerskap. Förare tillbringar sin livstid bara för att lyfta den eftertraktade trofén och visa den för världen. Ryan Blaney behöver dock inte vänta en livstid, han har redan vid 29 års ålder skapat en plats för sig själv bland en elitklass av förare, efter att ha blivit utropad till 2023 års Cup Series-mästare.

Men den som bär mästerskapskronan måste också bära vikten av kronan, och Ryan Blaney är inget undantag. Som den nykrönade mästaren ser NASCAR-gemenskapen fram emot hans sunda råd för att göra sporten mer slagkraftig. Frågan som uppstår vid det här tillfället är om han kommer att kunna följa sina Ford-prekursorer och vara vokal till sin natur. Tja, svaret finns i det senaste avsnittet av PRN Live.

NASCAR insider väcker sin skepsis om Ryan Blaneys framtid

Som en av de yngre generationerna i cupseriens mästerskapsklass kunde Ryan Blaney ta sig ur veteranernas skugga. På grund av detta verkade Team Penske-föraren ha antänt en känsla av syfte i sig själv och att driva sporten till en nyare och större horisont.

Ändå är det inte bara som förblir obesvarat om han kommer att kunna stå i paritet med sin lagkamrat Joey Logano och den avgående föraren Kevin Harvick och kunna ge meningsfulla insikter. På grund av detta sa NASCAR Insider Jim Utter, “En kille som jag tror som också skulle vara väldigt bra är Joey Logano och han har liksom tagit den rollen, återigen pratar han om frågor som han tycker är viktiga när han tänker det är nödvändigt.”

“Det har han verkligen, jag kallar honom alltid att han är den äldsta Young Gun i garaget, han har funnits i evigheter, men han är verkligen inte det men han har mycket erfarenhet, och han har en familj nu han kommer från alla olika sorters riktningar inom sporten. Han har en liten pojke som börjar tävla lite.”

“Och jag tror verkligen att han är en person som skulle kunna göra det men jag tror att den andra stora frågan är vilken roll Ryan Blaney kommer att vilja ta vanligtvis om jag är säker, Holly skulle hålla med när vi har en ny mästare som de ofta får frågan nästa gång. säsong, vilken typ av mästare vill du bli eller vad ser du på din roll som och jag tror att Ryan skulle kunna vara någon om han valde att vara som folk skulle lyssna på och som kunde tala och använda hans nya mästerskap som en plattform i på det sättet.”

Kevin Harvicks avgång från sporten lämnar en plats för Ryan Blaney

Både Joey Logano och Kevin Harvick har spelat en viktig roll i att lyfta siffror till myndigheterna och har ifrågasatt giltigheten av de normer som utfärdas inom sporten. Men kommer Loganos lagkamrat Ryan Blaney att kunna göra detsamma? Till detta lade PRN-värden till;

“Väl som Jim tror jag, det är helt upp till honom. Du måste komma ihåg att han liksom kommer in i det här efter att ha varit en av de yngre killarna i sporten och det fanns alltid den där Kevin Harvick eller Kyle Busch eller Denny Hamlin. Men nu när han har vunnit mästerskapet och han har plattformen för att kunna säga något.”

“Kanske vi ser honom göra det och han är verkligen fantastisk. Han är också någon som har tänkt ut vad han ska säga och han tänker på flera sidor av saker och ting. Han säger inte något för att säga skull.”

Se: 9 år sedan Kevin Harvick lämnade sin fru Delana i tårar med första och enda mästerskapssegern i cupserien

Med bara en väntan några dagar till, innan cupserien återigen når Daytonas spår, kommer det att bli intressant att se Ryan Blaneys tillväxt från en enkel förare till en mer ansvarsfull cupseriemästare.

RELATED ARTICLES

Mest populär