Wednesday, February 21, 2024
HemNASCARKommer Ross Chastain att kunna komma över Rick Hendrick Warning och bli...

Kommer Ross Chastain att kunna komma över Rick Hendrick Warning och bli hans orädda jag igen 2024?

Vilka är de vanligaste associationerna som kommer att tänka på när man pratar om NASCAR och dess milslånga spår? De viktigaste sakerna som kommer att tänka på är lagerbilar, åkare, förare och andra tillbehör. Man skulle dock knappast kunna tänka sig att se en vattenmelon på asfalten, men det verkar som att förekomsten av frukten runt banan ökar, och det har man Ross Chastain att tacka för.

Amerikas favoritvideo idag

“Hail Melon”-mannen med sin sedvanliga ritual och sin obotliga aggressivitet på banan har drivit Trackhouse Racing-föraren till sin stjärnstatus. Det är dock inte bara hans upptåg som definierar Ross Chastain utan också hans racingskicklighet som visar sig vara en mardröm för hans konkurrenter. Även om hans utflykt i cupserien 2023 visade sig vara en kurva, hävdade han sin outsläckliga törst efter Bill France Cup. Kommer säsongen i cupserien 2024 att visa sig vara fruktbar för Melon Man?

När Rick Hendrick inte var imponerad av Trackhouse Racing-föraren

Cup-seriens uppgörelse i Phoenix var inget annat än en njutning för NASCAR-gemenskapen. Medan Team Penske-föraren Ryan Blaney gick över sina Championship 4-rivaler för att ta sitt första mästerskap, misslyckades han med att övermanövra Ross Chastain. Trackhouse Racing-föraren tog segern i säsongens sista race, för att skapa historia som den första icke-slutspelsföraren att vinna säsongsfinalen i slutspelsformatet.

Även om denna prestation verkar vara det perfekta körsbäret på toppen för att avsluta Cup-serien, utsattes Chastain också för ett utbrett hån och förtal från racingorganisationernas ledande brass på grund av sina upptåg på banan och avsiktligt förstöra medförare. Dessutom, för att öka Chastains smärta, hade Rick Hendrick också levererat sitt ultimatum efter att Chastain förstörde Kyle Larson.

I en medieintervju, efter Darlington-debaclet mellan förarna, uttryckte Hendrick till media enligt RACER.com, “Jag tror att du kan fråga vilken förare som helst här att han har kört sönder eller varit inblandad med honom, han har inte att vara så aggressiv. Jag antar att du vid det här laget i loppet kanske är superaggressiv men kör inte upp folk i stängslet. Han kommer att få många fiender, och det är svårt att vinna ett mästerskap när du får många återbetalningar där ute. Han har så mycket talang; Jag tror att om han bara lugnade ner sig så finns det en tid i loppet.”

Som ett resultat blev föraren tillrättavisad av sin lagägare Justin Marks, och tvingades dra ur kontakten på sin aggression. Det tog dock inte lång tid för Chevrolet-föraren #1 att spränga upp en melon, hans segerritual, och gripa den rutiga på banan till Nashville. Han ledde i 99 varv för att lösa sig själv från “bad boy”-bilden.

Även om föraren saknade konsistens under resten av säsongen, förstärkte Chastain att han inte vill sakta ner och segern på Phoenix var helt enkelt en blick in i framtiden.

Vad innebär 2024 års Cup-serie för Ross Chastain?

Med det sagt verkar det som att en silverkant är vid horisonten för Trackhouse Racing-föraren under säsongen 2024 Cup Series. Chastain hävdade att teamet har potential att ta fram snabba bilar som kan parkeras i segerbanan. Dessutom har Kevin Harvicks tidigare huvudsponsor Busch Light, som allierat sig med föraren, höjt insatserna för att föraren ska förbli konsekvent under den kommande säsongen. Med Chastain inställd på att nå 200-startstrecket under den kommande säsongen, kommer han garanterat inte att bli fastlåst av de stora lagen i garageområdet.

Detta var uppenbart i hans intervju efter loppet, i Phoenix, där Chastain uttryckte: “Ja, det är bara en fortsättning, och vi stannar här. Vi går inte iväg. Som att vi är störande på banan vanligtvis av min körning, men det hänger ihop med att Justin och (delägare) Pitbull och vårt ledarteam gör saker annorlunda, har en verklig närvaro i Nashville, håller en närvaro där på Broadway för något utanför Charlotte och Concord och Lake Norman-området. Vår butik finns i Concord och alla våra anställda är där förutom Justin och marknadsföringssidans hjärnförtroende.”

Ja, jag bara älskar att vi stannar här och att vi fortsätter att vara snabba. Våra processer fungerar. Vi litar på dem och vi fortsätter att se igenom det.”

“$70 000 eller så”: Kenny Wallace avslöjar motorracingens förlorade pussel när han minns de goda dagarna

Med Daytona 500 precis runt hörnet skulle allas ögon riktas mot Chastain och hans Trackhouse Racing-team, på grund av de senaste tilläggen till teamet. Ändå skulle Chastain vara en avgörande faktor för att dra laget till framgång.

RELATED ARTICLES

Mest populär